Tatar, Kazak iş kadınları yemekte ağırladı

17 Eylül 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda Kazakistan İş Kadınları İşbirliği Derneği'nden heyet ile yemekte buluştu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda Kazakistan İş Kadınları İşbirliği Derneği ve Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi.

Görüşmede Tatar, Türk dünyasının kökenine dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı üyesi olarak bu bağları güçlendirdiğini vurguladı. Kazakistan ve Kıbrıs Türkleri arasındaki ilişkilerin ekonomik, kültürel ve sosyal açılardan gelişmesinin önemine değindi.

Sibel Tatar ise Kazak iş kadınlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, GİKAD ve Kazakistan İş Kadınları İşbirliği Derneği arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Toplantıda karşılıklı hediye takdimi yapıldı ve iki tarafın işbirliğini geliştirmesi temennileri iletildi.

Kazakistan İş Kadınları İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Mataibayeva Saira Aitenovna da konuşmasında Kazakistan’ın en büyük kadın sivil örgütü olduklarını belirterek, 22 bölgede 30 yıldan beridir faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Mataibayeva Saira Aitenovna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan ve Cumhurbaşkanlığı’nda ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın yaptığı çalışmaların önemine işaret eden Mataibayeva Saira Aitenovna, yapılacak iş birliğinin önemine dikkat çekti.

GİKAD Başkanı Dr İçim Çağıner Kavuklu ise Kazakistan İş Kadınları İşbirliği Derneği ile işbirliği yapacak olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar