Tatar New York yolunda... "Yemekte yalnız görüş alışverişi yapılacak"

14 Ekim 2024

Güncelleme: 14 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, New York'ta bir gündem olmaksızın, Hristodulidis ile sosyal ortamda görüş alışverişi yapacaklarını belirterek, yemekte "Kıbrıs Türk halkının haklarını ve milli davasını savunmaya çalışacağım.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde yarın New York’ta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis ile gayriresmî bir akşam yemeğinde buluşacak. 

Cumhurbaşkanı Tatar, New York temasları öncesinde Ercan Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Tatar, Rum lider Hristodulidis’le gerçekleşecek akşam yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacağını, iki liderin sosyal ortamda karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.

Açıklamasında; 50 yıldır federasyon temelinde bir anlaşma için uğraşıldığını ve artık federasyon temelindeki görüşmelerin kapandığına vurgu yapan Tatar, "Bir anlaşma bir müzakere zemini olacaksa, mutlak suretle egemenlik hakkımızın teslim edilmesiyle gerçekleşecektir.” dedi.

“BU GAYRİRESMİ VE AJANDASI OLMAYAN BİR YEMEKTİR”

Bu süreçleri yürütürken çok dikkatli olunması gereken hususlar olduğunu belirten Tatar, “Bu elbette sıradan bir yemek değildir. Bu gayriresmi ve ajandası olmayan bir yemektir.” dedi.

"HAKLI DAVAMIZI SAVUNMAK İÇİN ORADA OLACAĞIZ" 

“Haklı davamızı savunmak için orada olacağız.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri'nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın da görevi sırasında ortak zemin bulamadığını söylediğini anımsatarak, “Kıbrıs Türkü kendi hakkını arıyor. Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok. Biz sadece kendi hakkımızı arıyoruz. O da eşitlik temelinde bu ülkede varlığımızı sürdürmek için…” diyerek “direk uçuş, direk ticaret ve direk temas” konularındaki talebini dile getirdi.

Tatar, konuşmasında şunları ifade etti:

“Devlet ve egemenliğimizden taviz veremeyiz. Verdiğimiz anda gelecekte bizleri çok büyük tehlikeler bekleyebilir.

İki devletli bir çözüm bizlerin temennisi ve dileğidir. Bu duygularla New York’a hareket ediyorum. Bu yemekte elimden geldiği kadar sorumluluk bilinci içerisinde, tecrübemle, bilgi birikimimle, verdiğim mücadele ile Kıbrıs Türk halkının haklarını ve milli davasını savunmaya çalışacağım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar