Tatar'dan New York öncesi temaslar

12 Ekim 2024

Güncelleme: 12 Ekim 2024

A
A

Tatar, Guterres ve Hristodulidis ile yemekte bir araya geleceği New York'a gitmeden önceki istişarelerine devam etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta yapılacak üçlü yemek öncesi istişarelerde bulunmak üzere eski Özel Temsilci Ergün Olgun, Osman Ertuğ ve UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, New York temasları ile ilgili katılımcılara bilgi veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yürütülen proaktif siyasetle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Özel Temsilci Güneş Onar, Uluslararası İlişkiler Danışmanı ve Müzakere Heyeti Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Işıksal ile Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser eşlik etti.


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde Rum lider Hristodulidis’le,15 Ekim akşamı New York’ta gayriresmi bir akşam yemeğinde bir araya geleceği, yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacağı ve iki liderin sosyal ortamda karşılıklı görüş alış verişinde bulunacağı belirtilmişti.

Tatar, New York’ta yapacağı gayriresmi temasları öncesinde Cumhurbaşkanlığı'nda siyasi parti liderlerini bilgilendirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar