Tatar'dan suçlama: Federasyon görüşenler ihanet içinde

11 Ekim 2024

Güncelleme: 11 Ekim 2024

A
A

Tatar, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak kendisi New York’ta uluslararası görüşmeler yaparken, arka planda, “Bunlar Kıbrıs Türk halkını temsil etmiyor.” diyerek federasyon görüşenlerin yanlış yaptığını ve bunun ihanet olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT), Bayraktar, Bozkurt ve emekli General Kenan Çoygun'un anmasında konuştu.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ndeki konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50'nci yılının ne kadar coşkuyla kutlandığını anımsatan Ersin Tatar, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da törende yaptığı konuşmada KKTC’yi Türkiye’nin gözbebeği olarak nitelemesinin önemine işaret etti.

Kendisinin sürdürdüğü milli siyasetin ne kadar doğru bir zeminde yürütüldüğünün görüldüğünü kaydeden Tatar, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü haklarının müktesep hak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Ne demek, iki devletli siyasetin altı boştur. Bunu ifade edenler hukuku da bilmez, vicdanları da yok. Mücadeleye de hiç saygıları yoktur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine New York'ta iki eşit devletin varlığının kabul edilmesi gerektiğini çünkü Türklerin tüm iyi niyetine rağmen karşı tarafın sürekli çözümsüz bir tavır içinde olduğunu anlattığını ve Kıbrıslı Türklerin “Kıbrıs’ın asli unsuru” olduğunu vurguladığını belirtti.

Rumların tüm Kıbrıs adına yaptığı anlaşmaları ve Türklerin haklarının yok sayılmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, anlaşmaya varılması gerektiğini ancak federasyonun çoğunluğun azınlığı yönetmesi demek olduğunu söyledi.

"ASKERİN VE GARANTİLERİN OLMADIĞI BİR ANLAŞMA DELİLİK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 3 bin 800 km toprağı olduğunu, egemen bağımsız bir Türk Devleti olarak deniz yetki alanları, kara suları, kıta sahanlığı ve hava sahası olduğunu kaydeden Ersin Tatar, bütün bunlar değerlendirildiği zaman askerin ve garantilerin olmadığı bir anlaşmanın delilik olacağını belitti.

Tatar, tüm bunlar değerlendirildiği zaman Doğu Akdeniz’deki bağımsız Türk Devleti’nin ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de aralarında olduğu farklı devlet adamlarının da konumlarının ne kadar önemli olduğunu fark ettiğini söyleyerek örnekler verdi.

“Türk Devletler Teşkilatı’nın gözlemci üyesi olma sıfatının bizlere son yıllarda zeminimizin daha da güçlendiğini göstermektedir.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Türkiye’nin dostları ve müttefikleriyle her yerde zemin kazandırdığını söyledi.

Tatar, “Kıbrıs’ta iki devlet vardır, iki halk vardır, iki demokrasi vardır. Bu saatten sonra geriye dönük bütün bu bağımsızlık mücadelemizi ve özgürlüğümüzü insafa bırakmak çok büyük ihanet olur.” dedi.

"FEDERASYON GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRENLER İHANET İÇİNDE"

Kendisinin bu ülkenin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Ersin  Tatar, New York’ta yaptığı görüşmeler sırasında arka planda, “Bunlar Kıbrıs Türk halkını temsil etmiyor.” deyip, federasyon görüşmelerini sürdürenlerin çok yanlış yaptığını ve  bunun ihanet olduğunu belirtti.

Tatar, seçimle cumhurbaşkanı seçilen ve Anavatan Türkiye'nin desteğini alan biri olarak bu tür davranışlara herkesin tepki göstermesi gerektiğine inandığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar