TDP kurullarında görev alacak isimler belli oldu

25 Şubat 2024

Güncelleme: 26 Şubat 2024

A
A

Zeki Çeler'in Genel Başkan olarak seçildiği Toplumcu Demokrasi Partisi'nin yeni yönetimi Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri ve Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu. Mine Atlı , TDP Genel Başkan olarak son konuşmasını yaptı.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) 8. Olağan Kurultayı'nda Zeki Çeler, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yeni Genel Başkan seçildi. Çeler'in tek aday olması nedeniyle genel başkanlık için seçim yapılmadı. Lefkoşa'daki Paradise Park'ta gerçekleşen kurultayda, Parti Genel Başkanı, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi.

Program gereği, Kurultay’da geçmiş dönem faaliyet raporu ve mali rapor partililerle paylaşıldı. Her iki rapor, oy birliğiyle kabul edildi. 

Ardından sunulan bazı parti tüzüğü değişiklikleri de oylanarak kabul edildi. 

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ

TDP’nin 8’inci Olağan Kurultayı’nda seçilen parti meclisi üyeleri şu şekilde:

Lefkoşa: Suphi Hüdaoğlu, Tacan Reynar, Evrim Hınçal, Ersen Sururi, İlke Davulcu, Güner Ersen, Zuhal Koreli, Mehmet Miralay, Tahir Hoca, Erman Yaylalı, Hüseyin Hallaçoğlu, Nimet Harmancı, Nalan Ersümer, Çelen Çağansoy, Ceran Tunalı, Kemal Baykallı

Mağusa: Yasemin Çobanoğlu, Ahmet Denizer, Ahmet Kaplan, Hakkı Demir, Redif Ekinci, Erfan Arefi, Ali Özaltın, Barış Başel, Gizem Davulcu, Bora Rifatoğlu, Nevzat Köle, Yusuf Osman, Nevzat Özkunt

Girne: Özer Kaan, Suat Bağseven, Elmas Tokay, Muhammet Gözay, Sibel Karaca, Özkan Konca, Mustafa Ertanın, Tevfik Aytekin, Serkan Bülbülcü, Seda Girgin, Sinem Denizer

İskele: İlknur Işıl Türkmen, Mürüde Çelikağ, Hüseyin Özaltıner, Müge Çuvalcıoğlu, Tezcan Dereli

Güzelyurt: Hasan Umur, Cemal Darbaz, Faik Arçay

Lefke: Hasan Özadalı, Fevzi Karani

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU

Asil üyeler: Mehmet Davulcu, Erdoğan Bekiroğlu, Bekir Hınçal, Esat Varoğlu, Kamil Gilanlıoğulları

Yedek üyeler: Turgut Uluhan, Mehmet Hoca, Gülçin Erkmen

DENETLEME KURULU

Asil üyeler: Boysan Boyra, Hüseyin Harmancı, İlker Bakır

Yedek üyeler: Derviş İnceer 

KURULTAY, ÖZKUNT'UN KONUŞMASIYLA BAŞLADI

Kurultay, Genel Başkanı Yardımcısı Nevzat Özkunt’un konuşmasıyla açıldı 

Özkunt, konuşmasında, ülkenin her alanda çöküşte olduğunu öne sürerek, partiye düşen görevlere ve bu görevlerin önemine dikkat çekti. 

Söz konusu Kurultay’ın yeni dönem ve yeni bir umudun başlangıcı olacak bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Özkunt, ülkede yaşanılanları Kıbrıs Türk halkının hak etmediğini belirterek, ülkeye sahip çıkılması gerektiğini belirtti. 

Özkunt, tüm partilileri, partiye, örgütlü güce sahip çıkmaya, onu büyütmeye, halkın yanında ve onun sözcüsü olarak görev almaya davet ederek, Kurultay’ı açtı. 

Özkunt’un konuşmasının ardından Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın başkanlığında Başkanlık Divanı oluşturuldu.

HARMANCI: ÜLKENİN İÇİNE BULUNDUĞU DURUMDA TDP’NİN GÖREVİ ÇOK BÜYÜK

Divan Başkanı Mehmet Harmancı, burada yaptığı konuşmada, ülkede son dönemlerde yaşanan yolsuzluk vakalarına işaret ederek, ülkenin “lağım çukuruna hapsedildiğini” öne sürdü, böyle bir ortamda TDP’ye düşen misyonun önemine dikkat çekti. 

Harmancı, parti olarak geçmişte iktidara gelip gittiklerini ancak TDP’li hiçbir vekilin, bakanın, belediye başkanının, ailelerinin ve çevrelerinin hiçbir zaman pozisyonlarından kaynaklı olarak şahsi servetlerinde bir artış olmadığını hatırlattı. 

Geçmiş dönemlerde bölünüp parçalandıklarını ancak gelinen aşamada birlikte hareket etmelerinin çok önemli olduğunu kaydeden Harmancı, geçen dönemde TDP ve TKP’nin birleştiğini hatırlattı. 

MİNE ATLI: GÜÇLÜ BİR TDP, GÜÇLÜ BİR DİRENİŞ DEMEKTİR
TDP eski Genel Başkanı Mine Atlı (23 Ocak 2022 - 25 Şubat 2025)

TDP Genel Başkanı Mine Atlı da, Genel Başkan olarak yaptığı son konuşmasında, iki yıllık başkanlık döneminde ekip arkadaşlarıyla yaptıkları çalışmalar ve verdikleri mücadelelere değinerek, bu yola neden çıktıklarını bir an bile akıllarından çıkarmadıklarını kaydetti. 

Partiyi güçlendirme hedeflerinden asla vazgeçmediklerini belirten Atlı, “TDP’nin güçlü olması demek, bu ülkeyi çalanlara, irademizi yok sayanlara, gerici, yobaz, faşizanca haklarımıza saldıranlara, Kıbrıslı Türkleri üretimden koparmaya çalışanlara karşı güçlü bir direniş demektir. En önemlisi TDP’nin güçlü olması, federasyon umudunun güçlü olması demektir.” dedi. 

Kıbrıs meselesine ilişkin şu anda yürütülen siyasete dair eleştirilerde bulunan Atlı, “Bugünler geçecek. Bu karanlık dönem geride kalacaktır. Çünkü bundan sonraki her seçimde bizler daha da çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Daha fazla iki toplumlu, güven artırıcı etkinlikler yapacaklarını, seslerini daha iyi duyuracaklarını, Kıbrıslı Türklerin haklarını ve federal Kıbrıs’ta yaşama hedeflerini bıkmadan, yorulmadan anlatacaklarını kaydeden Atlı, “Bu coğrafyada savaşın değil barışın önemini anlatacağız.” dedi.  

BUNDAN SONRA TOPLUM BİZE, BİZ BİRBİRİMİZE GÜVENECEĞİZ

TDP’nin temsilcisi olmanın hayatının en büyük gururu olduğunu ifade eden Atlı, kendisine ve ekibine düşen sorumlulukların halen bitmediğine işaret ederek, hesap sormaya, aynı inanç ve kararlılıkla emek koymaya devam edeceklerini duyurdu. 

Çeler’le birlikte açılacak yeni sayfadan duyduğu heyecanı dile getiren Atlı, Zeki Çeler’in paylaştığı hedef ve vizyonunu harfiyen yerine getireceğinden şüphesi olmadığını kaydetti, aday olduğu ve partiye inandığı için Çeler’e teşekkürlerini iletti. 

Bu ülkedeki her bireyin insanca yaşam hakkını savunan bir partide görev almaktan ve omuz omuza yürümekten duyduğu gururu da paylaşan Atlı, Çeler ve ekibine “Yolunuz açık olsun” dedi. 

TDP’nin bu ülkeyi yönetecek ve ciddi anlamda örgütlenecek bir kapasiteye sahip olduğunu belirten Mine Atlı, TDP’ye sahip çıkılması ve geçmişte yaşanılan ayrılıkların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Atlı, “Bundan sonra toplum bize, biz birbirimize güveneceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar