Ticaret Odası elektrik sorunlarına köklü çözüm istiyor

11 Haziran 2024

A
A

Ticaret Odası elektrik kesintilerine karşın elektrik şebekesine yeni yatırımların yapılmasını istedi. Oda, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusunda imzalanan protokolün uygulanmasını da istedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), ülkede yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada, elektrik sorununa köklü bir çözüm üretmenin artık kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte elektrik üretiminin yetersiz kaldığı, hatların aşırı yüklenmesi sonucu arızaların meydana geldiği ve bu durumun elektrik sorununun ciddi boyutlara ulaştığını vurgulandı.

KTTO, elektrik arz miktarının artırılmasının tek başına yeterli olmayacağını, şebekenin de yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, sorunun ortadan kalkması için bilimsel gelişmelere uygun yeni yatırımlar yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elektrik alanında bilimsel gelişmelere uygun yeni yatırımlar yapılması gerekmektedir. Sorunun köklü çözümü yeni teknolojilere uygun yatırımların yapılmasıdır. Bu yatırımlar, güneş enerjisinden daha fazla yararlanmamıza olanak sağlayacak ve elektrik maliyetlerini düşürecektir."

Ayrıca, KTTO, Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusunda imzalanan protokolün titizlikle takip edilmesi ve uygulamada aksaklık yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, bu çalışma ile paralel olarak elektrik şebekesine yeni yatırımların yapılmasını sağlayacak modellemelere gidilmesi ve uygulamanın başlanması gerektiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar