TOKİ Başkanı KKTC'ye geldi, külliye inşaatını denetledi

7 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

TOKİ Başkanı M. Levent Sungur, Lefkoşa'da yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Millet Bahçesi inşaatlarını inceledi. Ayrıca TOKİ heyeti, Büyükelçi Serim'i makamında ziyaret etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

TOKİ Başkanı M. Levent Sungur ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Lefkoşa'da devam eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Cumhuriyet Meclisi Binası, Millet Bahçesi, camii ve ek tesislerin inşaatı incelemek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sungur, projelerin ilerleyişini yerinde gözlemlemek amacıyla şantiyede detaylı incelemelerde bulundu.

Sungur’a ziyaretinde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim eşlik etti. Serim ile birlikte projelerin ilerleyişini değerlendirirken, inşaatın her aşamasının KKTC için önemli olduğu vurgulandı. 

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Ziyaretin ardından, TOKİ Başkanı ve beraberindeki heyet, bugün ise Büyükelçi Yasin Ekrem Serim’i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Serim, ziyaret nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TOKİ’nin Türkiye içinde ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği projelerin önemine dikkat çekti. Serim, özellikle TOKİ’nin sosyal konut üretimi konusunda elde ettiği bilgi birikimi ve deneyiminin KKTC’deki projelerde nasıl uygulanabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Ayrıca, Serim’in açıklamasında, TOKİ’nin milyonlarca sosyal konut üretimindeki deneyiminin KKTC’nin kalkınmasına nasıl katkı sağlayabileceği konusu öne çıkarıldı.

Türkiye’nin KKTC ile işbirliğine verdiği önemin altını çizen Serim, TOKİ’nin KKTC ile her türlü işbirliği ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunu ifade etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar