Türk Dışişleri Bakanı açıkladı: İsrail vatandaşları KKTC'de emlak alımında 12. sırada

22 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''23 yıl içerisinde İsrail vatandaşı Kuzey Kıbrıs'tan 200'den fazla emlak alımı yaparak, tüm ülkeler arasında 12. sırada. KKTC yetkililerine endişelerimizi ilettik'' dedi.

ZgotmplZ
Görsel: MYK Haber

İsrail vatandaşlarının planlı bir şekilde Kuzey Kıbrıs'tan mal ve mülk satın alması, gerek Kıbrıs içerisinden gerekse Türkiye'deki farklı kesimlerden sık sık gündeme getiriliyordu.

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, Girne'de bulunan Yahudi örgütü Chabat ile ilgili MYK Haber'den Ramazan Adnan'a açıklama yaparak,  "Haham mal alımı için teşvik ediyor, büyük miktarda mal alıyorlar, bu merkez kapatılmalı" sözleriyle konuyu tekrar gündeme getirdi. Öztürk, Başbakan ve Cumhurbaşkanı da dahil, bir çok kişiye ulaşmak istediğini, fakat yetkililerin duyarsız kaldığını da belirtti.

FİDAN NET RAKAMLARI PAYLAŞTI

Bu konuya en net cevabı daha önce Mili İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) olan, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan verdi.

Fidan İsrail vatandaşlarının KKTC'den emlak alan ülkeler arasında 12. sırada olduğunu belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunun ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

"KIBRIS YETKİLİLERİ NEZDİNDE ENDİŞELERİMİZİ GÜNDEME GETİRİYORUZ"

İsrail vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) emlak başvurusu iddialarıyla ilgili Fidan, 2000 yılından bu yana İsrail vatandaşları tarafından KKTC'de 200 küsur emlak alım başvurusu yapıldığını ve tüm ülkeler arasında İsrail'in 12. sırada olduğunu ifade etti.

Fidan, KKTC'de üçüncü ülke vatandaşlarına taşınmaz mal satışlarının ancak Bakanlar Kurulu onayına bağlı olarak gerçekleşebileceğini anımsatarak "Aracılar vasıtasıyla yapıldığı söylenen konular var. Bunlar çalışılıyor. Biz Kıbrıs’ı bağımsız bir devlet ve egemen bir devlet olarak tanıdığımız için Kıbrıs yetkilileri nezdinde bu endişelerimizi gündeme getiriyoruz." diye konuştu.

Fidan'ın açıklaması öncesinde ve sonrasında, KKTC hükümetinden İsrail vatandaşlarının sahip olduğu mal ve mülklerle ilgili bir açıklama yapılmadı. 

 

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar