TUSAŞ'a terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

23 Ekim 2024

Güncelleme: 23 Ekim 2024

A
A

Ankara'da bulunan TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Türkiye İçişleri Bakanı Yerlikaya, şehit ve yaralıların olduğu bilgisini paylaştı.

ZgotmplZ

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama ve silah sesleri duyuldu. 

TUSAŞ'ın Ankara yerleşkesinin giriş kapısındaki patlamanın ardından, güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İlk alınan bilgilerde tesise canlı bomba saldırısı yapıldığı iddia edildi. Ayrıca tesislerde çatışma yaşandığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından açıklama yaparak, TUSAŞ'a terör saldırısı yapıldığını doğrulayarak, şehit ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 23, 2024

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Saldırı üzerine Lübnan tezkeresinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda oturuma ara verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" dedi.

TC Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X'ten yaptığı açıklamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını, olayla ilgili bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini söyledi.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

TUSAŞ'ta ayrıca 5'nci nesil savaş uçağı KAAN üretiliyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar