Tutuklanması sonrası hakkındaki suçlamalar çorap söküğü gibi geldi

Kamalı Haber, 7 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

Lefkoşa'da sahte parayla alışveriş sonrası tutuklanan iki zanlıdan paraları arkadaşından borç aldığını ileri süren zanlı hakkında "sahtekarlıkla para temini" suçundan da soruşturma başlatıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "sahte para tedavüle sürme" suçundan tutuklanan N.M. ile J.J. bu sabah yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlı N.M.'nin 2 Ekim günü Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuda alışveriş yapıp, ödeme olarak sahte 2 bin dolar verdiğini, 3 Ekim tarihinde yapılan şikayet üzerine zanlının aynı gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını anımsattı.

Tutuklanan zanlının ifadesinde 2 bin doları J.Ç.’den aldığını söylediğini aktaran polis, zanlı J.Ç.’nin de tutuklandığını aktardı.

"SAHTEKARLIKLA PARA TEMİNİ"NDEN YENİ SORUŞTURMA

Zanlıların mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını belirten polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlı N.M.’nin, önceden veznedar olarak çalıştığı Hamitköy’deki döviz bürosuna döviz bozdurmak için gelen 3 ayrı şahıstan 20 bin 200 TL, 750 euro ve bin 200 dolar parayı alıp, "iş yerinde para olmadığını" gerekçe göstererek, daha sonra ödeme yapacağını söyleyip, "paraları sahtekarlıkla temin ettiğine" dair üç ayrı şikayet aldıklarını söyledi.

Polis, zanlı hakkında "sahtekarlıkla para temini" suçundan da soruşturma başlatıldığını belirtti.

Polis, üç günlük sürede her iki zanlının evinde arama yapıldığını ancak kanunsuz bir şey bulunmadığını kaydetti.

Emare alınan sahte paraların ve zanlıların cep telefonlarının uzman incelemesine gönderildiğini, soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis, zanlıların piyasaya sahte para sürüp sürmediklerinin araştırılacağını söyledi.

Temin edilmesi gereken kamera görüntüleri, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, üç günde 5 kişiden ifade alındığını da belirtti.

Polis, soruşturma amaçlı zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar