Ülkeye dönmesi beklenen Tatar, Ankara'da park açılışına katıldı

8 Ekim 2024

Güncelleme: 9 Ekim 2024

A
A

Programını iptal ederek Kıbrıs'a döneceğini açıklayan Tatar, saat 16.00'da Ankara'da Kıbrıs Barış Harekatı Parkı'nın açılışına katılarak konuşma yaptı. Siyasi kriz devam ederken, Tatar'ın ise ülkeye dönüş saati henüz belli değil.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis’teki başkanlık seçiminde yaşanan sorun nedeniyle Türkiye’deki programını iptal ederek acilen yurda dönme kararı almıştı.

Tatar, Ankara’da katıldığı bir konferans sırasında, Kıbrıs’a geri dönmek için ilk uçakla ayrılacağını duyurmuş, Samsun ve Trabzon’daki programlarına da katılamayacağını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarına rağmen, Ankara’da Saat 16.00 sularında Kıbrıs Barış Harekatı Parkı'nın açılışına katılarak konuşma yapması dikkat çekti. Meclis'in saat 17.30'da açılması bekleniyordu.

Ancak Tatar’ın dönüş tarihi hakkında henüz net bir bilginin paylaşılmaması, süreci daha da uzatabilir.

Tatar'ın yurt dışında olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na Meclis Başkanı Zorlu Töre vekalet ediyor. Töre'ye ise Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe vekalet ediyor. 

CTP'nin aldığı karar üzerine Özdenefe'nin toplantıya başkanlık etmeyeceği açıklanmıştı. Bu nedenle, Cumhuriyet Meclisi toplanamıyor.

Cumhurbaşkanı'nın yurda dönmesiyle Meclis'in, Töre başkanlığında toplanması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar