Uyuşturucu zanlısı Ürdünlü'nün tutukluluğu devam edecek

Kamalı Haber, 22 Ekim 2024

A
A

İhbar üzerine düzenlenen uyuşturucu operasyonda polisten kaçan, yakalandıktan sonra da polise gerekli bilgiyi vermeyen zanlı, 8 gün daha poliste tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf” suçundan tutuklanan Ürdünlü O.İ. yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, 18 Ekim günü zanlı ile arkadaşının uyuşturucu sattığına dair aldıkları bilgi üzerine harekete geçtiklerini ve zanlıların saat 16.00 sıralarında Gönyeli Bulvarı'nda araçla hareket halinde tespit edilerek durdurulduğunu açıkladı.

POLİSTEN KAÇTILAR

Zanlıların araçtan çıkarak koşarak kaçtıklarını, zanlı O.İ.’nin 300 metre ileride makul kuvvet kullanılarak yakalandığını ancak diğer zanlının kaçmayı başardığını söyleyen polis, zanlıların aracında yapılan aramada kaçan şahsa ait 3 adet, yakalanan zanlıya ait ise bir adet cep telefonu bulunarak emare alındığını kaydetti. 

SORUŞTURMADA POLİSE YARDIMCI OLMADI

Polis, ikametgahı sorulan zanlının bilgi vermediğini, kendi imkanlarıyla Lefkoşa’daki evini tespit ettiklerini, evde yapılan aramada kilitli yatak odasının anahtarı istenen zanlının bu konuda da polise yardımcı olmadığını söyledi.

Kapının zorla açılarak girilen yatak odasında 300 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 30 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet hassas terazi bulunduğunu aktaran polis, ayrıca tespit edilen kasanın anahtarı bulunarak açıldığını, içerisinde 2 gram kokain ile uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 87 bin TL ve 50 euro bularak emare aldıklarını dile getirdi.

Ayrıca uyuşturucu ayrıştırmakta kullanılan öğütücü ile paketlemede kullanılan folyo ile odasında ayrıca aranan bir şahsa ait kimlik ve sürüş ehliyetinin tespit edildiğini açıklayan polis, zanlının çıkarıldığı mahkemede alınan 3 gün ek süre içerisinde ele geçirilen maddelerin analize ve sarılı olduğu paketlerle terazilerin parmak izi incelemesine gönderildiğini açıkladı.

Polis, zanlının evinde bulunan kimliğin kontrol edildiğini, şahsın yurt dışında olduğunun belirlendiğini, aranan 3 şahıs olduğunu, cep telefonlarının DATA incelemesinin sürdüğünü belirterek, 8 gün ek süre istedi. 

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar