Uyuşturucuyu satmak için diğer zanlıdan satın aldı

Kamalı Haber, 21 Ekim 2024

A
A

Lefkoşa'da uyuşturucu tasarrufu ve satışından tutuklanan iki zanlıya ek 7 gün tutukluluk verildi. Polis, kamera görüntülerinin inceleneceğini ve aranan şahıslar olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlarından tutuklanan O.M.E. ile N.L.U., yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Zanlılarla ilgili olguları aktaran polis, 17 Ekim günü saat 17.00 sıralarında, İhsan Güren Sokak’ta, polis ekipleri tarafından şüpheli olarak görülen O.M.E.’nin üzerinde yapılan aramada, satışa hazır 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 600 TL nakit para tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

Tutuklanan zanlının uyuşturucu maddeyi satmak amacıyla 8 gram olarak 6 bin TL’ye N.L.U.’dan aldığını, 12 ayrı folyo kağıdında sarıp paket haline getirdiğini, 5 paketini Lefkoşa’da bir şahsa 4 bin TL’ye sattığını söylediğini aktaran polis, zanlı N.L.U.’nun aynı gün Göçmenköy’de tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Polis, N.L.U.’nun üzerinde yapılan aramada pantolonunun cebinde 28 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini, evinde ise 12 gram daha hintkeneviri bulunduğunu açıkladı.

N.L.U.’nun ifadesinde 140 gram uyuşturucu aldığını, 8 gramını O.M.E.’ye, 92 gramını başka bir şahsa verdiğini, cebinde ve evinde bulunan toplam 40 gram uyuşturucunun da satın aldığı 140 gramdan arta kalan miktar olduğunu söylediğini belirten polis, O.M.E.'nin evinde ise kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını ifade etti.

Polis, zanlının O.M.E.’den aldığı 6 bin lirayı uyuşturucu temin ettiği şahsa verdiğini, zanlıların mahkemeye çıkarılarak alınan 3 gün ek süre içerisinde 5 kişinin sorgulandığını, ele geçirilen maddelerin analize ve parmak izi incelemesine gönderildiğini ve zanlıların uyuşturucu temin ettikleri şahısla telefonda görüştüklerini tespit ettiklerini belirtti.

Telefonların DATA İnceleme Şubesine gönderileceğini ve uyuşturucu alışverişi yapılan bölgelerdeki güvenlik kameralarını inceleyeceklerini de belirten polis, alınacak ifadeler, incelenecek kamera görüntüleri ve aranan şahıslar olduğunu belirterek, ek süre istedi. 

Mahkeme, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar