"Yalan yere tanıklık etme" suçuyla tutuksuz yargılanacak

Kamalı Haber, 31 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Tekin Arhun'un, "evrak sahteleme" iddiasıyla yargılandığı davada tanık olarak dinlenen şoförü, mahkemede, ifadesindekinden farklı beyanda bulunup, yalan yere tanıklık etme suçundan çıkarıldığı mahkemede, teminat şartıyla tutuksuz yargı emri verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan iş insanı Tekin Arhun’un duruşmasında tanık olarak dinlenen, ancak mahkemedeki ifadesinde çelişki fark edilerek, yalan yere tanıklık etme suçundan tutuklanan Arhun’un şoförü Y.C., teminat talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 27 Mayıs 2024'te Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan "Resmi Evrak Sahteleme, Sahtelenmiş Evrağı Tedavüle Sürme ve Sahtekârlıkla Kayıt Temini" meselesi ile ilgili duruşma esnasında tanık olarak sorgulanan zanlı Y.C.’nin, polise verdiği yazılı ifadesine uymayan ve çelişki teşkil edecek şekilde şahadet vererek, adaletin tecellisine engel olup, Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından "muasır tanık" olarak ilan edildiğini anlattı. 

Aynı gün, zanlının derdest emri gereği tutuklandığını belirterek, duruşma esnasında vermiş olduğu çelişki teşkil eden şahadetin ses kayıtlarının mukayyitlikten temin edildiğini kaydeden polis, zanlının etki edebileceği tahkikat tamamlandığından, davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 75 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 600’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

NE OLMUŞTU?

Zanlı 27 Mayıs'ta Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verirken, savcı, bu davanın açılmasına neden olan ilgili raporu almak için duruşma salonu kapısında bekleyip beklemediğini ve ilgili raporu Capital Banka götürüp fotokopi çekip çekmediğini sormuş, zanlı, Arhun’u her zaman arabasının yanında ya da içinde beklediğini, ilgili evrakı ilk kez gördüğünü ve fotokopi çekmediğini söylemişti.

Savcı, ilgili raporda parmak izlerinin çıktığını söylemesi üzerine zanlı, Capital Bank’la ilgili tüm evraklara dokunabilmiş olacağını söyleyerek, bu evrakı özellikle almadığını belirtmişti.

Savcının, ilgili evrakı Turizm Planlama Dairesi’ne götürüp götürmediği sorusuna, zanlının “Hayır götürmedim” cevabını vermesi üzerine Savcı, zanlının konuyla ilgili verdiği ifadesinde böyle söylemediğini belirterek, düşman tanık ilan etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar