Yeni Girne Hastanesi için 10 teklif

20 Ağustos 2022

Güncelleme: 21 Ağustos 2022

A
A

Sağlık Bakanı Altuğra, "10 müteahhit Yeni Girne Hastanesi’nin tamamlaması adına teklif verdi." açıklaması yaptı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra,  ihale süreci başlayan Yeni Girne Hastanesi’nin yapımı için 10 müteahhidin teklif verdiğini açıkladı.

Başbakan Ünal Üstel ile Girne bölgesine yaptıkları ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Altuğra, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin verdiği yoğun çalışmaların başarı ile sonuçlandığını ve Yeni Girne Hastanesi’nin ihalesinin başladığını söyledi.

Altuğra, “Merkezi İhale Komisyonu’na güncellediğimiz projeler ile büyük bir emekle sonlandırdık. Dün Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile yapmış olduğumuz görüşmede, 10 müteahhidin Girne Hastanesi’nin tamamlaması adına teklif attığını öğrendim. Bu sevindiricidir. 27 Eylül’e kadar biz bu teklifleri almaya devam edeceğiz. Bu yasa gereğidir, ihaleye çıkınca belli bir süre askıda kalma ve teklif kabul etme zorunluluğu vardır.” dedi.

Sağlık Bakanı Altuğra, uzun bir süredir beklenen Yeni Girne Hastanesi’nin yapımı için ihale sürecinin başladığını 11 Ağustos'ta duyurmuştu. 

Hastane, Girne Amerikan Üniversitesi’nin sigorta borcuna karşılık Şubat 2020'de Maliye Bakanlığı tarafından devralınmıştı. Temmuz 2020'de Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastane için iki ihaleye çıkılmış ancak ikisi de sonuçlandırılamamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar