Deniz suyu analizleri temiz çıktı

10 Temmuz 2024

A
A

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca, Girne ile Güzelyurt - Lefke plajların alınan deniz suyu numunelerinin analiz sonuçlarının temiz çıktığı bildirildi.

ZgotmplZ

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 27 Haziran 2024 tarihinde “KKTC Genelinde Deniz Suyu Kalitesinin İzlenmesi, Numune Alınması ve Analiz Edilmesi” konularında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, Temmuz ayı içerisinde KKTC genelinde toplam 83 plajdan Çevre Koruma Dairesi personelince deniz suyu numunesi alınarak, Devlet Laboratuvarı'nda analiz edildi.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, protokol doğrultusunda, 2 Temmuz 2024 tarihinde Girne Bölgesi plajlarından ve 3 Temmuz 2024 tarihinde de Güzelyurt - Lefke Bölgesi plajlarından alınan deniz suyu numunelerinin analizlerinin sonuçlandığı ve sonuçlara ait değerlendirmelerin kamuoyu ile paylaşıldığı ifade edildi.

Standart limitler çerçevesinde incelenen parametrelere ait limit değerlerin aşılmamış olduğunun ifade edildiği açıklamada, bahse konu plajların halk sağlığı bakımından yapılan değerlendirmelerinde halkın kullanımına uygun olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi:

"Uygulanmakta olan plan çerçevesinde, analizleri sürmekte ve yeni yapılacak plajlarımıza ait değerlendirmeler ise, ilerleyen günlerde analiz sonuçlarının oluşmasını takiben ivedilikle halkımızla paylaşılmaya devam edilecektir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar