16 yaşındaki Efe, Finlandiya'da üçüncülük kazandı

6 Ekim 2024

Güncelleme: 6 Ekim 2024

A
A

16 yaşındaki klasik müzik sanatçısı Efe Sağıroğluları, Finlandiya'da düzenlenen "Majaoja Percussion Competition"da 21 yaş kategorisinde yarışarak üçüncülük ödülü kazandı.

ZgotmplZ

Klasik müzik sanatçısı Efe Sağıroğluları, Finlandiya'da düzenlenen "Majaoja Percussion Competition"da üçüncülük ödülü kazandı. Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar bölümü 12. sınıf öğrencisi olan Sağıroğluları, 16 yaşında olmasına rağmen 21 yaş kategorisinde yarışarak büyük bir başarıya imza attı. Solo enstrümanı marimbayla sergilediği performans, jüri üyeleri tarafından büyük beğeni topladı.

Dünyanın dört bir yanından genç müzisyenlerin katıldığı yarışmada Sağıroğluları, Çin, Tayvan, Almanya ve ABD gibi ülkelerden gelen yeteneklerle yarıştı. Jüri koltuğunda ise uluslararası alanda tanınan perküsyon sanatçıları Se-Mi Hwang, Timothy Ferchen ve Johan Bridger oturuyordu.

Efe Sağıroğluları, önceki yıllarda da uluslararası başarılar elde etti. 2022'de Belçika'daki bir yarışmada üçüncülük, 2023'te Avusturya'daki bir yarışmada ise birincilik ödülünü kazandı. Ayrıca, ünlü piyanist Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi konserinde vurmalı çalgı sanatçısı olarak görev almıştı.

Yurtdışında düzenlenen yarışmalarda gösterdiği başarı nedeniyle de “İhsan Doğramacı Özel Yetenek Bursu” (2024) kazanan Efe Sağıroğluları ilk solo konserini daha 12 yaşında iken KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Lefkoşa'da verdi. Efe Sağıroğluları, ilerleyen yıllarda KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (2019), Hacettepe Senfoni Orkestrası (2020), Bilkent Senfoni Orkestrası (2022), ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası (2024) eşliğinde de solist olarak konserler verdi.

Hacettepe Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından ve Hacettepe Senfoni Orkestrası sanatçılarından  flüt sanatçısı Aslıhan Sağıroğluları ve keman sanatçısı Harun Sağıroğluları'nın oğlu olan Efe, kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın eski danışmanı gazeteci-yazar Sabahattin İsmail'in de torunu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar