50'nci yılda sokağın sesi...

19 Temmuz 2024

Güncelleme: 19 Temmuz 2024

A
A

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı kutlanırken, MYK Haber, halka 20 Temmuz’a dair düşüncelerini sordu. O döneme tanıklık da etmiş kişiler, mesajlarında konuyu ülke yönetimine getirerek, eleştirilerde bulundu. Sokak, 50'nci yıla dair ne söyledi?

ZgotmplZ

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 50 yıl geçti. 

Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü, bu yıl daha görkemli törenler ve etkinliklerle kutlanıyor.

MYK Haber, Harekat 50’nci yılını doldururken, ülkede çoğu o dönemi bizzat yaşamış insanlar için 20 Temmuz’un ifade ettiği anlamı sorarak, konuya ilişkin fikirlerini aldı.

O dönemde 5 yıl mücahitlik yapan bir kişi, 20 Temmuz’u hiçbir zaman gönlünce kutlayamadığını, kendileri yaşadığı halde kimsenin onlara yaşadıklarını ve çektiklerini sormadığını, bunların unutulduğunu söyledi.

Başka bir kişi de, ülkede eksik olan çok şey olduğunu ifade ederek, kutlamalara harcanan paranın, eksikliklerin giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için kullanılması yönünde görüş belirtti.

MYK Haber’in “Kıbrıs konusunun çözümüne” ilişkin düşüncelerini de sorduğu insanlar, süregelen durumun bu şekilde devam edemeyeceğini, ancak kimilerinin istediği gibi federasyon da olamayacağını düşünüyor…

Kimisi, bazı büyük devletler istemediği sürece çözümün zor olduğunu, kimisi de Türkiye’nin federasyona izin vermeyeceği yönünde fikir beyan etti. 

20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50’nci yılı, görüş ayrılıklarının insanları birbirinden uzaklaştırdığı böyle bir ortamda kutlanıyor…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar