Büyükkonuk Eko Gün: 21 stanttan 100 standa

14 Ekim 2024

Güncelleme: 14 Ekim 2024

A
A

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, 25'inci Büyükkonuk Eko Gün'ün 17 yıl önce bir hayal olarak, 21 stantla yola çıktığını, bugün 100’ün üzerinde satış standıyla markaya dönüştüğünü belirtti.

ZgotmplZ

Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi tarafından kültürel mirasın yaşatılması amacıyla düzenlenen Geleneksel Büyükkonuk Eko Gün'ün 25'incisi dün yapıldı.

Gün boyunca yerel kültür ve gelenekleri yansıtan etkinliklerin yanı sıra, yerli üreticilerin doğal ürünlerinin satışı yapıldı, çeşitli kültürel aktiviteler yer aldı.

Büyükkonuk Eko Gün, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, bazı bakan, milletvekilleri ve halkın katılımıyla müzik dinletisi ve dans gösterileriyle başladı.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Büyükkonuk Eko Gün’ün 17 yıl önce bir hayal olarak, 21 satış standıyla yola çıktığını, bugün 100’ün üzerinde satış stantlarıyla, ülkenin dört bir yanından ziyaretçi toplayan, markaya dönüşmüş bir etkinlik olduğunu belirtti.

Belediyenin, geçmiş dönem borçlarını yapılandırarak, pek çoğunu ödediğini, personellerin de geriye dönük ödenmemiş haklarının tamamının ödendiği bilgisini veren Tuğlu, bugün itibariyle belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapabilir hale gelmiş durumda olduğunu söyledi.

“Her şey bölge halkımız için, her şey Mehmetçik Büyükkonuk belde halkımız için.” diyen Tuğlu,  etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkı sahibi olan Büyükkonuk Eko Turizm Derneği’ne, Belediye çalışanlarına, Belediye Meclis üyelerine, bölge muhtarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

AB YARDIM PROGRAMI DA STANT AÇTI

Diğer yandan, Avrupa Birliği (AB) Yardım Programı tarafından finanse edilen bazı projeler, Büyükkonuk’ta düzenlenen Eko Gün Festivali’ne katılarak, Kıbrıs Türk toplumuna sağlanan uzun vadeli destekleri tanıttı.

AB Bilgi Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre festivalde, AB Yardım Programı, AB tarafından finanse edilen çeşitli Teknik Yardım projelerinin tanıtıldığı stantların bulunduğu bir AB köşesiyle yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ
3 ZgotmplZ
4 ZgotmplZ
5 ZgotmplZ
6 ZgotmplZ
7 ZgotmplZ
8 ZgotmplZ
9 ZgotmplZ
10 ZgotmplZ
11 ZgotmplZ
12 ZgotmplZ
13 ZgotmplZ
14 ZgotmplZ
15 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar