Değerleri yüksek çıkan 5 plajdan tekrar numune alındı

16 Temmuz 2024

Güncelleme: 16 Temmuz 2024

A
A

Deniz suyundan numune alınan 83 plajdan 59'unun sonuçları açıklandı. Değeri rakamsal olarak yüksek olan 5 plajdan yeniden numune alınarak, analiz için laboratuvara gönderildi. 22 plajın sonuçlarının ise daha sonra açıklanacağı belirtildi.

ZgotmplZ

KKTC genelinde yapılan deniz suyu analizlerinde 83 plajdan numune alındığı, analizleri sonuçlanan 59 plaj arasında dördünün değerlerinin “iyi” diğerlerinin “mükemmel” olduğu açıklandı.

Yapılan analizde “mükemmel” ve “iyi” kalite sınıflarına uyum gösteren ve limitlerin üzerine çıkılmadığı görülen ancak değerlerinin rakamsal olarak yüksek olduğu gözlemlenen 4’ü otel olmak üzere 5 plajdan tekrar numune alındığı bildirildi.

NUMUNELER PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE ALINDI

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 27 Haziran’da imzalanan “KKTC Genelinde Deniz Suyu Kalitesinin İzlenmesi, Numune Alınması ve Analiz Edilmesi İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, temmuz ayı içinde KKTC genelinde 83 plajdan deniz suyu numunesi alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, protokol uyarınca Çevre Koruma Dairesi personelince alınan numuneler, Devlet Laboratuvarı'nda analiz edildi.

DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN
22 PLAJIN ANALİZ SONUÇLARI DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Bu doğrultuda, analizleri sonuçlanan 59 plaja ait değerlendirmeler açıklanırken, diğer plajlara ait sonuçların ilerleyen günlerde halkla paylaşılacağı kaydedildi.

GİRNE'DEKİ 4'Ü OTEL 5 PLAJDAN TEKRAR NUMUNE ALINDI

Bakanlık açıklamasında, sonuçların “mükemmel” ve “iyi” kalite sınıflarına uyum gösterdiği ve limitlerin üzerine çıkılmadığı görülmesine rağmen, rakamsal olarak yüksek olduğu gözlemlenen; Camelot Beach, Oscar Hotel Plajı, Les Ambassadeurs Hotel Plajı, Rocks Hotel Plajı ve Lords Palace Hotel Plajı’ndan tekrar numune alınmasına karar verildiği bildirildi.

Çevre Koruma Dairesi personelinin söz konusu beş plajdan tekrar numune aldığı ve analiz edilmek üzere Devlet Laboratuvarına teslim ettiği ifade edildi.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı'ndan 10 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada; "2 - 3 Temmuz tarihlerinde Girne ve Lefke plajlarından alınan deniz suyu numunelerinin analizlerinin sonuçlandığı ve standart limitler çerçevesinde incelenen parametrelere ait limit değerlerin aşılmamış olduğu" ifade edilmişti.

Açıklamaya ek olarak verilen listede ise ilgili bölgelerdeki 30 plaj sadece halkın kullanımına "uygun" olarak belirtilmiş, analiz değerleri ise açıklanmamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar