Düzenli bağış oranı yüzde 82'ye ulaştı

29 Ocak 2025

Güncelleme: 29 Ocak 2025

A
A

Kıbrıs Türk Kızılay'ı 7 yılı aşkın bir sürede iki binden fazla organizasyonla 53 bin 513 ünite kan bağışı topladı. Kan üniteleri, thallasemi ve onkoloji hastaları başta olmak üzere bir çok tedavide kullanılıyor.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Kızılay, 2017 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay iş birliğiyle yürüttüğü “Kan Bağışçısı Kazanımı Projesi” kapsamında insani yardım alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında 7 yılı aşkın bir sürede ülke çapında gerçekleştirilen 2 bin 102 kan bağışı organizasyonuyla toplamda 53 bin 513 ünite kan temin edildiği ve binlerce hayatın yaşama yeniden tutunmasının sağlandığı kaydedildi.

2024 YILINDA 240 KAN BAĞIŞI ORGANİZASYONU

Açıklamada, 2024’te ise ülke genelinde 240 kan bağışı organizasyonu düzenlendiği ve toplam 5 bin 193 ünite kan bağışının kabul edildiği belirtildi.

Sivil bağışçıların oranının 2024’te yüzde 59’a ulaşarak "kayda değer" bir artış gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu sonuç, Kıbrıs Türk Kızılay’ın toplumsal farkındalık çalışmaları ve eğitim programlarının olumlu etkisini ortaya koymaktadır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “Yine geçtiğimiz yıl kadınların kan bağışına katılım oranı bir önceki yıla göre yüzde 121 oranında bir artış göstererek toplam bağışların yüzde 10’unu oluşturmuştur. Bu gelişme, kadın bağışçıların sürece katılımının teşvik edilmesi yönündeki çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini göstermektedir.” denildi.

“Düzenli bağışçı oranının yüzde 82’ye ulaşması ise toplumsal dayanışmanın güçlendiğini ve kan bağışının bir alışkanlık haline gelmeye başladığı sonucunu ortaya koymaktadır.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Kıbrıs Türk Kızılay’ın bu başarıyı daha ileriye taşımak amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğü belirtildi.

Kıbrıs Türk Kızılay’ına yapılan gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışlarıyla her yıl yüzlerce insanın yeniden yaşama tutunduğunun vurgulandığı açıklamada, “Kan bağışları, thallasemi ve onkoloji hastaları başta olmak üzere; diyaliz tedavisinde, ameliyatlarda, yaralanmalarda, iç kanamalarda, doğumlarda ve organ nakillerinde hayat kurtarıyor.” diye belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir