Ercan'da bugün ve yarın kan bağışı kampanyası düzenleniyor

11 Temmuz 2024

Güncelleme: 11 Temmuz 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda bugün ve yarın kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Bağışta bulunmaları için tüm halka çağrı yapıldı.

ZgotmplZ

T&T Havalimanı İşletmeciliği, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, Ercan Havalimanı’nda Kıbrıs Türk Kızılay iş birliğiyle “Her damla kan, bir can kurtarır” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kampanya bugün ve yarın (11 - 12 Temmuz) 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Ercan Havalimanı, giden yolcu bölümü ile Taşyapı İnşaat şantiye bölümünde gerçekleştirilecek.

ÖZÇELİK HALKA ÇAĞRI YAPTI

T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, ülkedeki kan ihtiyacının karşılanması konusunda duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek, tüm halkı kan bağışında bulunmaya davet etti.

Özçelik, ülkedeki kan ihtiyacının giderilmesi için tüm T&T, Taşyapı ve Ercan Havalimanı çalışanlarına, Sivil Havacılık, kurum, kuruluş, havayolu, handling, gümrük, sağlık ve emniyet mensupları ile bu çağrıya kulak vererek kampanyaya katılacak tüm duyarlı ülke insanlarına şimdiden teşekkür ettiğini belirtti.

Sağlıklı her bireyin (erkekler 3 ayda bir, kadınlar, 4 ayda bir olmak şartı ile) kan bağışında bulunabileceğinin belirtildiği açıklamada, kan vermek için şartlar şöyle sıralandı:

  • 18-65 yaş arasında olmak,
  • 50 kg üzeri olmak,
  • 1 yıl içerisinde ameliyat olmamış, dövme, akupunktur, piercing yaptırmamış olmak,
  • Bulaşıcı hastalığı olmamak (Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AIDS vb.),
  • Son 18-20 saat içinde alkol almamış olmak,
  • Kendini kan verebilecek kadar iyi hissediyor olmak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar