Gıda denetimleri sürüyor

26 Temmuz 2024

A
A

Bir firmaya ait yoğurtta mikrobiyolojik üreme, başka bir firmaya ait yoğurtta ise yasal mevzuatta belirtilen kuru madde miktarının altında kuru madde tespit edildi.

ZgotmplZ

Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi’nin 26 Haziran-25 Temmuz tarihlerini kapsayan rutin denetimlerinde, bir firmaya ait yoğurtta mikrobiyolojik üreme, başka bir firmaya ait yoğurtta ise yasal mevzuatta belirtilen kuru madde miktarının altında kuru madde tespit edildi.

Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, halk sağlığı ve gıda güvenliği bakımından gerekli standartların yerine getirilmesi ve piyasaya arz edilen hayvansal orijinli gıdaların etkin kontrolünün sağlanması amacıyla denetimler gerçekleştirildi. Bu dönemde 17 süt imalathanesi, 23 kasap, 4 yumurta paketleme tesisi, 2 tavuk kesimhanesi ve 3 et işleme tesisi denetlendi. Ayrıca 152 adet fiziki ithalat muayenesi de yapıldı.

Denetimlerde alınan 25 numuneden 22’sine mikrobiyolojik, 3’üne ise kimyasal analiz yapıldı ve tüm sonuçlar uygun bulundu. İç piyasadan alınan yoğurt, hellim, peynir, çiğ tavuk ve hamburger numuneleri analiz edildi. Bir firmaya ait yoğurtta mikrobiyolojik üreme, başka bir firmaya ait yoğurtta ise yasal mevzuatta belirtilen kuru madde miktarının altında kuru madde tespit edildi ve gerekli önlemler alındı.

Veteriner Dairesi, halk sağlığını koruma ve gıda güvenliği standartlarını sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar