İrlanda, 18 yılda KŞK'ya 475 bin Euro bağışladı

23 Ağustos 2024

Güncelleme: 23 Ağustos 2024

A
A

İrlanda, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne (KŞK) 25 bin Euro bağışta bulundu.

ZgotmplZ

İrlanda, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne (KŞK) 25 bin Euro bağışta bulundu.

22 Ağustos'ta yapılan bu yardımla birlikte, İrlanda’nın 2006 yılından bu yana KŞK’ya yaptığı toplam yardım miktarı 475 bin euro’ya ulaştı.

KŞK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu tür bağışların kayıp şahısların kalıntılarının tespiti ve ailelerine iadesi çalışmalarında kullanıldığı belirtildi. Bu çalışmalar, kayıp yakınlarının yaşadığı belirsizliği sona erdirmeyi hedefliyor.

Kayıp Şahıslar Komitesi, 1981 yılında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderler tarafından Birleşmiş Milletler himayesinde kuruldu. 2006 yılında aktif olarak işlev kazanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KŞK Projesi, kayıp şahısların gömülü oldukları yerden çıkarılması, kimliklendirilmesi ve ailelerine iade edilmesi gibi misyonlar üstleniyor.

Açıklamada, bugüne kadar Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıplardan toplam bin 51 kişinin kimliklendirilip usulüne uygun cenaze törenleriyle ailelerine teslim edildiği ifade edildi. KŞK, bu iki toplumlu projeyi sürdürebilmek için bağışçıların desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar