Kan bağışı çağrısı: Stoklar kritik seviyede

26 Haziran 2024

Güncelleme: 27 Haziran 2024

A
A

Kıbrıs Türk Kızılay, tedavileri devam eden talasemi ve onkoloji hastaları ile cerrahi müdahale gerektiren hastalar için kan teminini zorlaştırdığı belirterek vatandaşları acil kan bağışına davet etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Kızılay, kan stoklarının kritik seviyeye düştüğünü duyurarak, vatandaşları acil kan bağışına davet etti. Yapılan yazılı açıklamada, kan bağışlarının yaz aylarında dramatik bir şekilde azalmasının, tedavileri devam eden talasemi ve onkoloji hastaları ile cerrahi müdahale gerektiren hastalar için kan teminini zorlaştırdığı vurgulandı.

GEZİCİ KAN BAĞIŞ ARAÇLARI GÖREVDE

Kan stoklarını dengelemek amacıyla kan hizmetleri ekibinin yoğun bir çalışma yürüttüğü belirtilen açıklamada, gezici kan bağış araçlarının programı da paylaşıldı. Gezici araçlar, yarın 16.00-22.00 saatleri arasında Gazimağusa MAGEM’de, 28-29 Haziran’da ise aynı saatler arasında Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda olacak.

GENEL BAŞKAN VEKİLİ MURAT UZUN’DAN ÇAĞRI

Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Murat Uzun, yaz aylarında kan bağışlarının azalmasının acil durumlarda ve ameliyatlarda ihtiyaç duyulan kanın teminini zorlaştırdığını belirterek, “Sağlıklı ve 18-65 yaş arası tüm bireyleri kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Halkımızın bu zorlu günlerde kan bağışına destek olmasını bekliyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ

Açıklamada, kan bağışlarının talasemi ve onkoloji hastaları başta olmak üzere, diyaliz tedavisinde, cerrahi müdahalelerde, doğumlarda ve organ nakillerinde hayati önem taşıdığı vurgulandı. Kan bağışı hakkında bilgi almak isteyenlerin Kan Hizmetleri Hattı 0533 867 24 25’i arayabileceği, kan bağış başvuruları için www.kktkizilayi.org web sayfasını ziyaret edebileceği ve güncel kan bağış noktalarını sosyal medya hesaplarından takip edebileceği belirtildi.

VATANDAŞLARA ACİL ÇAĞRI

Kıbrıs Türk Kızılay, vatandaşları kan bağışı yaparak hayat kurtarmaya davet etti. Kan bağışında bulunarak birçok hastanın hayatını kurtarabilir ve sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar