Mustafa Adaoğlu yaşamını yitirdi: Taziye mesajı yağdı

6 Temmuz 2024

Güncelleme: 7 Temmuz 2024

A
A

Demokrat Parti'nin kurucu başkanı, eski milletvekilli ve bakanlardan Mustafa Adaoğlu yaşamını yitirdi.

ZgotmplZ

Mustafa Adaoğlu, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1939 yılında Nergisli'de doğan Adaoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümü'nde mezun olmuş ve uzun yıllar coğrafya öğretmenliği yapmıştı.

Adaoğlu, siyasi yaşamında İçişleri Bakanlığı, Gazimağusa Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği görevlerini yürüten, Demokrat Parti'nin kurucu başkanlığını üstlenmişti.

Mustafa Adaoğlu, yarın (7 Temmuz Pazar) Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı'na defnedilecek.

KİM/NE DEDİ?

Mustafa Adaoğlu'nun vefatı büyük üzüntüye yol açarken, çok sayıda isim taziye mesajı yayımladı.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR

"Kıbrıs Türk Halkı’na yıllarca öğretmen, Gazi Mağusa Belediye Başkanı, Parti Başkanı, Milletvekili, Bakan olarak önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Adaoğlu’nun ölümünü derin bir üzüntü İle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Hizmetleri unutulmayacak, Adaoğlu hep güzel sözler ve başarıları ile anılacaktır."

MECLİS BAŞKANI ZORLU TÖRE

“Mustafa Adaoğlu'nun vefatı, başta ailesi olmak üzere bizleri ve tüm sevenlerini yasa boğmuştur. Dürüst ve ilkeli bir siyasetçi olan Mustafa Adaoğlu’nun verdiği hizmetler unutulmayacaktır. Sayın Adaoğlu’na Allah’tan rahmet diliyor, yaslı ailesi başta olmak üzere, sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum”

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL

"Ülkemize ve KKTC siyasetine büyük emekleri olmuş, İçişleri Bakanlığı, Gazimağusa Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği görevlerini yürütmüş olan Mustafa Adaoğlu'nun vefatı beni derinden üzmüştür. Merhum Mustafa Adaoğlu'na Allah'tan rahmet yaslı ailesi ile sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim."

DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI FİKRİ ATAOĞLU

"Demokrat Parti'nin kurucu başkanı, değerli siyasetçi, sevgili abim Mustafa Adaoğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. O, KKTC siyasetinde önemli bir yere sahip, değerli bir liderdi. Onun kaybı, hepimiz için büyük bir kayıp.

Mustafa Adaoğlu, yalnızca bir siyasetçi değil, aynı zamanda bir dost, bir ağabey ve yol gösterici bir figürdü. Demokratik değerleri ve halkımıza olan bağlılığı ile tanınan Adaoğlu, hayatı boyunca toplumu için durmaksızın çalıştı. Onun mirası, hepimize ilham vermeye devam edecek.

Bu zor günlerde, Adaoğlu ailesinin ve Demokrat Parti camiasının acısını yürekten paylaşıyorum. Mustafa Adaoğlu'nun anıları, her zaman kalplerimizde yaşayacak. Mekanı cennet olsun."

DEMOKRAT PARTİ ESKİ GENEL BAŞKANI SERDAR DENKTAŞ

"Dokuzlar hareketinin güçlü kalemi, Demokrat partinin Kurucu Başkanı, kendi deyimiyle  'işaret parmağını dik ve mağrur havaya kaldıranlara' kızgın, sözüyle özüyle bir, değerli bir yoldaşım, ağabeyim Mustafa Adaoğlu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ruhun şad olsun reis. Son zamanlarında çok istememe rağmen seni gelip göremedim. Hakkını helal et. Işıklar içinde uyu reis."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar