Mustafa Adaoğlu'na son veda

7 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

Demokrat Parti’nin ilk Genel Başkanı, eski milletvekili ve bakanlardan Mustafa Adaoğlu, bugün Lala Musafa Paşa Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Gazimağusa Mezarlığı’na defnedilecek.

ZgotmplZ

Eski bakanlardan, milletvekillerinden, eski Gazimağusa Belediye Başkanı ve Demokrat Parti’nin ilk Genel Başkanı Mustafa Adaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Emekli öğretmen de olan Adaoğlu, bugün Lala Musafa Paşa Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazıyla Gazimağusa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Mustafa Adaoğlu'nun vefatının ardından, çok sayıda isim taziye mesajı yayımladı.

MUSTAFA ADAOĞLU KİMDİR?

Cumhuriyet Meclisi internet sitesindeki bilgilere göre, 1939 yılında Nergisli köyünde doğan Adaoğlu, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca, ekonomi ve psikiyatri eğitimi de gördü.

1961-1980 yılları arasında, Baf Kurtuluş Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Namık Kemal Lisesi ve Mağusa Canbulat Lisesi’nde öğretmenlik ve müdürlük yaptı.

1980’de Gazimağusa Belediye Başkanlığı’na seçildi. 23 Haziran 1985 ve 6 Mayıs 1990 tarihli seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden milletvekili seçildi. 1989-1990 yıllarında, İskan Bakanlığı yaptı. 

1 Ekim 1993’te milletvekilliğinden istifa etti. 12 Aralık 1993’te yapılan erken genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Adaoğlu’nun görevi 18 Aralık 1998’de sona erdi.

Temmuz 1992'de UBP'den istifa ederek, Demokrat Parti’nin kuruluşunda yer aldı.

Adaoğlu, evli ve üç çocuk babasıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar