Nalbantoğlu'na 4'üncü yoğun bakım ünitesi

23 Ağustos 2024

Güncelleme: 23 Ağustos 2024

A
A

Dinçyürek, Nalbantoğlu Hastanesi Yeni Yoğun Bakım Ünitesi'nin devreye sokulduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yeni açılan yoğun bakım ünitesi ile 112 Acil Servis'e alınan yeni ambulansları yerinde inceledi ve değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Dinçyürek, hastanenin kapasite artırımı ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi konusundaki gelişmeler konusunda yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde hizmete giren dördüncü yoğun bakım ünitesi ile hastanede faaliyetteki yoğun bakım yatak kapasitesinin 25'e çıkarıldı diyen Bakan Dinçyürek, çok kısa bir süre içinde eski genel yoğun bakım bölümünün tadilatlarının tamamlanacağını ve bu bölümün de devreye girmesiyle ana binadaki yoğun bakım yatak kapasitesinin 35'e ulaşacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, Acil Durum Hastanesi'ndeki çocuk ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri de dahil edildiğinde, Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin toplam yoğun bakım yatak kapasitesinin bugün itibariyle 50'ye ulaştığını ve bir ay içinde bu sayının 60'a çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Dinçyürek, bu artışın yoğun bakım yatak bulma sıkıntılarına önemli bir çözüm olacağını vurguladı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın kendi imkanlarıyla Sağlık Fonu'ndan finanse edilen 5 yeni ambulansın da 112 Acil Servis'e teslim edilerek hizmete sunulduğunu duyuran Dinçyürek, yeni alınan ambulans sayısının 7'ye yükseldiğini ve haftaya 3 yeni ambulansın daha hizmete sunulmasının planlandığını ekledi.

Bunlara ilave olarak 5 yeni ambulansın daha alımı ihalesinin sonuna gelindiğini vurguladı.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Çağın Ozankaya, yoğun bakım servisinde zemin dahil tüm tadilatların bitirildiğini ve bu yeni ünitenin 9 yatak kapasitesine sahip olduğunu aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar