Şampiyon Melekler Anıtı sulu çemberde hayat bulacak

4 Eylül 2024

Güncelleme: 4 Eylül 2024

A
A

Şampiyon Melekler Anıtı’nın uygulama projesinin hayata geçmesi adına Gazimağusa Belediyesi ile paydaşlar arasında sözleşme yapıldı.

ZgotmplZ

Gazimağusa Belediyesi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin düzenlediği yarışma sonucu seçilen Şampiyon Melekler Anıtı’nın uygulama projesinin hayata geçirilmesi için, Gazimağusa Belediyesi’nde düzenlenen törenle sözleşme imzalandı.

Şampiyon Melekler Anıtı Gazimağusa, sulu çembere yapılacak.

Belediyeden verilen bilgiye göre, uygulama projesinin hayata geçirilmesi için imzalanan sözleşmeye, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile Mimar Erhan Afşaroğlu, İnşaat Mühendisi Ulaş Yetkili, Elektrik Mühendisi Ahmet Dağbaşı, Makine Mühendisi Çağan Oyaltan, Peyzaj Mimarı Zekiye Yağmur Aydındağ, Şehir Plancısı Merter Refikoğlu ve İç Mimar İsmet Birman’ın yer aldığı proje ekibi imza koydu.

Düzenlenen yarışmada seçilen Şampiyon Melekler Anıtı’nın hayata geçirilmesi için mimari, peyzaj ve mühendislik uygulama ve detay projeleri aşamasının ardından, ihale dosyasının hazırlanma süreci yaşanacak. Projenin 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İmza töreninde açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, projenin planlandığı gibi ilerleyeceğine ve anıtın tamamlanacağına inanç belirterek, bu konuda destek veren başta hükümete ve tüm kuruluşlara teşekkür etti.

KTMMOB Başkanı Seran Aysal da, KTMMOB olarak büyük bir sorumluluk ve özel değer verdiklerini ifade ettiği projenin uygulama projelerinin tamamlanmasının devamında, ihale dosyası ve inşaat süreci ile projenin topluma kazandırılması için önemli bir aşamada olunduğunu belirtti.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, "Şampiyon Melekler'imizin adları ve anıları ömür boyu tüm Kıbrıs’ta hatırlanacak ve yaşatılacaktır." diyerek, 6 Şubat’ta yaşanan olayın ahlaksızlığın bir simgesi olduğunu, adaletin ve hakkın yerini bulması için ne gerekiyorsa yapılacağını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar