TÜRKSOY Opera Günleri'nde ilk konser perşembe günü

17 Eylül 2024

A
A

TÜRKSOY Opera Günleri'nin 25'incisi, perşembe günü başlıyor. Konserlerde, KKTC’yi temsilen Nejla Egemen sahne alacak.

ZgotmplZ
Othello Kalesi
Arşiv

Kuzey Kıbrıs’ın ilk kadın bestecisi Kamran Aziz’e ithaf edilen 25'inci TÜRKSOY Opera Günleri perşembe akşamı başlıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamındaki ilk konser 19 Eylül perşembe akşamı Bellapais Manastırı’nda, ikinci konser 20 Eylül cuma günü Gazimağusa Othello Kalesi’nde ve son konser ise 25 Eylül Çarşamba günü Ankara’da yapılacak.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen etkinlikteki konserler halka açık ve ücretsiz konserler saat 20.00’de başlayacak.

KKTC'Yİ NEJLA EGEMEN TEMSİL EDECEK

Türk dünyasından opera sanatçılarının sahne alacağı konserlerde, KKTC’yi temsilen Opera Sanatçısı Mezzo Soprano Nejla Egemen sahne alacak.

Konserlerde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye ve Kuzey Irak’tan sanatçılar yer alacak. Sanatçılar Bellapais Manastırı ve Othello Kalesi konserlerinde piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacak.

Egemen, 25'inci TÜRKSOY Opera Günleri KKTC konserlerinde Aziz’in Al Yemeni Mor Yemeni isimli şarkısını ve Carmen Operası’ndan Habanera aryasını seslendirecek.

1994 yılından bu yana düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri çerçevesinde her yıl KKTC ve Türkiye’de konserler düzenleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar