Tuzla şehitlerine vefa... Uluçay, bütün bu olayların hayali olmadığına anlatılması gerektiğine dikkat çekti

23 Temmuz 2024

Güncelleme: 24 Temmuz 2024

A
A

Tuzla köyünde şehit olan 21 Kıbrıslı Türk, Tuzla Şehitlik Anıtı önünde anıldı. Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay, yaşananların tekrarlanmaması için varoluş mücadelesinin bilinmesi ve anlatılması gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Tuzla köyünde 1956-1974 yılları arasında şehit düşen 21 Kıbrıslı Türk, bu sabah Tuzla Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve saygı atışında bulunuldu.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam eden tören, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ın konuşması, Din İşleri Başkanlığı Gazimağusa Sorumlusu Faruk Seçkin tarafından dua okunması ve şehitliği ziyaret ile sona erdi.

"VAROLUŞ MÜCADELESİNDE YAŞANANLARI ANLATMAK İÇİN ŞEHİTLİK DIŞINDA YER YOK"

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, bu gibi törenlerin dışında, Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinin nasıl yürütüldüğünün anlatılması konusunda bazı eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

Uluçay, Gazimağusa’nın ülkenin ikinci büyük şehri olduğunu söyleyerek, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde yaşananları çocuklarına ve torunlarına anlatmak için götürecek yer aradıklarını, şehitlikler dışında hiçbir yer olmadığını vurguladı.

“Bütün bu olaylar hayali değildi” diyen Uluçay, daha geçen ay Tuzla mezarlığında 19 yaşındaki kayıp şehidi defnettiklerini hatırlattı Uluçay, “19 yaşındaydı, fotoğrafına baktığınız zaman üzülmemek mümkün değil. 19 yaşında bu vatan için bu millet için hayatını feda etmiş bir şehidimiz” dedi.

TEKRARLANMAMASI İÇİN YAŞANANLARI ANLATMAK GEREK"

Gazimağusa Belediyesi olarak yaşananların ve varoluş mücadelesinin anlatılması maksadıyla Baykal tünelinin üzerinde ısrarla durduklarını kaydeden Uluçay, "bunların hiçbirini çocukların beyinlerini kin ve nefretle doldurmak için yapmadıklarını, ancak tekrarlanmaması için yaşananları bilmek ve anlatmak gerektiğini" söyledi.

Uluçay, verilen mücadelenin halkın huzuru, refahı ve özgürlüğü için olduğunu vurgulayarak, Baykal tüneli dışında kentin varoluş mücadelesinde ve sosyal yaşamında yer alan insanların isim ve hatıralarını yansıtacak bir anıt yapmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar