Dinçyürek'ten "kapanma" sorusuna yanıt

26 Ağustos 2024

A
A

Dinçyürek, M çiçeği ya da bilinen eski adıyla maymun çiçeği (mpox) enfeksiyonu hakkında merak edilenleri anlattı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, BRT’de yayınlanan "Manşet +" programına katılarak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan ettiği, eski adı maymun çiçeği olan M çiçeği (MPox) virüsü hakkında bilgi verdi.

DSÖ'nün kapanmayı gerektiren bir durum olmadığını açıkladığını anımsatan Dinçyürek, abartmadan gerekli adımların atılacağını söyledi.

Hakan Dinçyürek, “Maymun çiçeği virüsü ile ilgili dikkat edilmesi gereken nokta, ne hastalığı önemsememe gibi bir hataya düşmeyeceğiz, ne de gereğinden fazla abartarak gereksiz adımlar atmayacağız.” dedi.

Özellikle yurt dışından gelenlere yönelik olarak havaalanında dağıtılmak üzere maymun çiçeği hakkında bilgilendirici broşürler hazırlandığını kaydeden Dinçyürek, Kovid-19 gibi sınır kapılarında testler yaparak teşhis edilebilecek bir durum olmadığını belirtti.

Hastalığın yakın temas ve vücut sıvıları aracılığı ile bulaştığını anımsatan Sağlık Bakanı Dinçyürek, hijyenin önemine vurgu yaptı.

Bakanlık olarak dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, şu an için hastalığın Türkiye’de de Güney Kıbrıs’ta da görülmediğini kaydeden Dinçyürek, “Bizim ülkemizde de görülmedi ancak bu görülmeyeceği anlamına gelmiyor.” dedi.

Aşı konusunda da bilgi veren Dinçyürek, DSÖ'nün aşıyı yüksek risk grubundaki insanlara önerdiğini belirtti, aşı tedariki ve tedavide kullanılan ilaçların takviyesi konusunda çalışmalarının olduğunu söyledi.

Hakan Dinçyürek, “Bu hastalığı ne olduğundan fazla abartacağız ne de görmezden geleceğiz. Gerekeni yapıyoruz. Halkımız müsterih olsun.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar