KKTC'de maymun çiçeği virüsü var mı?

15 Ağustos 2024

Güncelleme: 16 Ağustos 2024

A
A

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, maymun çiçeği salgınına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

ZgotmplZ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ - WHO), 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü aldığı kararla Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını nedeniyle ''Uluslararası önemi haiz halk sağlığı acil durumu'' ilan etti.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, maymun çiçeği virüsü vakaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Dinçyürek, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin geniş kapsamlı toplantılar yaptığını ve gerekli önlemlerin alındığını dile getirdi.

“Halkın bilinçlendirilmesi ve ülkemizde olası vakaların önlenmesi konusunda alınacak tedbirler ve izlenecek yol belirlendi” diyen Dinçyürek, ülkede olası bir vaka görülmesi halinde uygulanacak planlar ve alınacak önlemlerin değerlendirildiğini kaydetti.

“HENÜZ BİR VAKA TESPİTİ YAPILMADI”

Yakın coğrafi bölgelerde (Türkiye, Güney Kıbrıs gibi) şu ana kadar Maymun Çiçeği virüsü tespit edilmediğini belirten Dinçyürek, kendi talimatıyla dört saatlik bilimsel bir toplantı yapıldığını ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bilimsel ve teknik açıdan yapılan bu toplantı sonucunda henüz bir vaka tespiti yapılmadığını, ancak halkın bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması adına tüm çalışmaların masaya yatırıldığını kaydetti.

Dinçyürek, kamuoyunun gerekli görülen her noktada bilgilendirileceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar