Özersay'dan Dinçyürek'e: Hala bazı ameliyatlar yapılamıyor, hani sağlığı önemsiyordunuz?

4 Ekim 2024

Güncelleme: 4 Ekim 2024

A
A

HP lideri Özersay, cihaz ve malzeme eksiği nedeniyle hala bazı ameliyatların yapılamadığını savunarak, Sağlık Bakanı Dinçyürek'i topa tuttu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, cihaz ve malzeme eksiği nedeniyle bazı ameliyatların yapılamadığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı.

Özersay, bir ay önce bazı doktorların konuyla ilgili bakanlığa bildirimde bulunduklarını gündeme taşıdıklarını, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'in de bunun üzerine alım yapılacağını açıkladığını ancak gelinen noktada sorunun hala devam ettiğini bildirdi.

Ada TV'de Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Özersay, şunları söyledi:

"Bir ay önce buradan bir belge paylaşmıştık. Gerekli alet ve malzeme alınmadığı ve defalarca bakanlığa yazmalarına rağmen adım atılmadığı için bazı doktorlarımızın ameliyatları yapamadıkları ya da hasta sağlığı açısından riskler alarak ameliyat yapmak zorunda kaldıklarını o belge ile de göstermiştik. Bir gün sonra Sağlık Bakanı (Hakan Dinçyürek), başhekim ve bazı doktorlarla toplantı yaparak basına fotoğraf vermiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

'Bir hafta ya da en geç iki hafta içerisinde alımı yapacağız'

Sayın bakanın o açıklamasının üzerinden bir, iki hafta değil dört hafta geçti. Vatandaşın beklediği bazı ameliyatlar gecikiyor, yapılanların bazılarıysa ihtiyaçlar karşılanmadığı için risk alınarak yapılıyor.

Gündeme taşıdığımız sorunların takibini yapmak bizim sorumluluğumuzdur. Sayın bakana çağrı yapıyor ve soruyoruz:

'Halka verdiğiniz sözü aradan iki değil dört hafta geçtiğine göre tutabildiniz mi?"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar