Uzun vadeli ilaç politikaları için çalışma masası kuruluyor

15 Ekim 2024

Güncelleme: 15 Ekim 2024

A
A

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, uzun vadeli ilaç politikalarının oluşturulması için Sağlık Bakanlığı ile uyumlu çalıştıklarını ifade etti ve ilaç erişiminde aktif rol almayı hedeflediklerini belirtti.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ülkenin ilaç politikaları ve ilaç tedariki konularında tam bir uyum sağlandığını açıkladı. Görüşmede, hastaların ilaca erişimi ve gelecekteki ilaç politikaları gibi birçok önemli konu ele alındı.

Dinçyürek, toplantıda teorik olarak tüm konularda uzlaşı sağlandığını belirtti ve İlaç Eczacılık Dairesi Yasası dahil olmak üzere yeni yasama döneminde Eczacılar Birliği ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, hastaların ilaca erişimini kolaylaştırmak amacıyla bir ilaç takip sistemi ve otomasyon konusunda çalışma grubu oluşturulacağını duyurdu.

''UYUM İÇİNDEYİZ''

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz de, Eczacılar Birliği’nin ülkenin uzun vadeli ilaç politikalarında aktif rol üstlenme zamanının geldiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nda alınan kararların oy birliğiyle alındığını ve bunun kendileri için olumlu ve umut veren bir durum olduğunu ifade etti.

Öksüz, Sağlık Bakanı Dinçyürek’in özellikle İlaç ve Eczacılık Dairesi Yasası üzerinde hukukçularla ortak çalışmalar yapılacağını vurguladığını söyledi. Öksüz ayrıca, önümüzdeki hafta yapılacak ilk toplantıda ülkenin uzun vadeli ilaç politikalarının oluşturulacağı bir çalışma masası kurulacağını belirtti.

"Bu konu, yıllardır gündeme getirdiğimiz bir mesele. Göreve geldiğimizden bu yana, ülkemizde ilaç erişiminde bizim de rol almamız gerektiğini dile getiriyoruz." diyen Öksüz, bakan Dinçyürek’in kendileriyle aynı fikirde olduğunu belirterek bu konuda memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Toplantıda kısa ve orta vadeli değil, uzun vadeli çözümler üzerine bir fizibilite çalışması yapacaklarını ve eldeki verileri değerlendireceklerini açıklayan Öksüz, “Bu projeksiyonları hayata geçirebilmeyi umuyoruz." diyerek, Bakan Dinçyürek ve bürokratlara teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar