1974'ten bugüne, 20 Temmuz etkinlikleri fotoğraflarıyla sergileniyor

22 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

1974-2023 yılları arasında yapılan 20 Temmuz etkinliklerinden derlenen 100’e yakın fotoğrafın yer aldığı sergi, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açıldı.

ZgotmplZ

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ve Enformasyon Dairesi’nin fotoğrafçılarının çektiği 100’e yakın fotoğrafın yer aldığı “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Fotoğraf Sergisi”, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açıldı. Sergi, 1974-2023 yılları arasında yapılan 20 Temmuz etkinliklerinden derlenen fotoğrafları bir ay boyunca ziyaretçilere sunacak.

DAÜ Rektörlüğü himayesinde, DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi ve DAÜ İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen sergiye TAK ve Enformasyon Dairesi katkıda bulundu.

Serginin açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin, TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, Enformasyon Dairesi Müdürü Peysan Arıkan, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk, Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı. 

TATAR: FEDERAL TEMELDE BİR ANLAŞMA TARİHE KARIŞTI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, bu yıl 20 Temmuz’un Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok konuğun katılımıyla daha büyük bir törenle kutlandığını belirtti. Tatar, 20 Temmuz 1974’ten bu yana Ada'da barış olduğunu vurgulayarak, “sıfır asker, sıfır garanti” yani Türkiye’nin garantörlüğünün sona ermesi ve Türk askerinin adadan çekilmesi anlamına gelen federal temelde bir anlaşmanın tarihe karıştığını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iki devletli çözüme destek veren açıklamaları için teşekkür eden Tatar, KKTC’nin kendi kıta sahanlığı ve toprak bütünlüğüne sahip olduğunu söyledi. “Mavi vatanda da gök vatanda da hakkımız vardır.” diyen Tatar, “KKTC’yi büyük düşüncelerle geleceğe taşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın “KKTC’nin yanında oldukları” yönündeki açıklamalarına da değindi.

Tatar, DAÜ’nün ve DAÜ mezunlarının ülke için önemine vurgu yaparak, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

KILIÇ: BARIŞ HAREKATI KIBRIS TÜRK HALKININ VARLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALDI

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ise konuşmasına, sergi açılışına teşekkür ederek ve Barış Harekatı’nın 50’nci yılını kutlayarak başladı. Kılıç, Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk halkının varlığını güvence altına aldığını belirtti. Kılıç, 20 Temmuz törenlerinden derlenen fotoğraflardan oluşan sergiyi açmaktan onur duyduklarını ifade ederek, açılışa katılan Cumhurbaşkanı Tatar’a ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TAK Müdürü Fehmi Gürdallı ve Enformasyon Dairesi Müdürü Peysan Arıkan’a teşekkür plaketleri takdim edildi ve kurdele kesilerek sergi açıldı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar