Adadaki üretken kadınların yer aldığı "Kıbrıs'ın Cevherleri"nin galası yapıldı

4 Temmuz 2024

A
A

Ülkedeki 10 bölgede iki yıl boyunca çekilen "Kıbrıs'ın Cevherleri" isimli kısa film serisinin galası düzenlendi. GİKAD Başkanı Kavuklu, proje ile özüne sahip çıkmış kadınları takdir etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

ZgotmplZ

“Kıbrıs Cevherleri”nin tanıtıldığı kısa filmlerin galası, Girne’de yapıldı.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Telsim Vodafone Grup işbirliğinde 2 yıl boyunca, Lapta, Büyükkonuk, Serdarlı, Güzelyurt, Lefke, Dipkarpaz, Girne, Tatlısu, Gazimağusa ve Lefkoşa'da çekilen filmlerin galasına Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, kadınların emeğine, anneliğin kutsallığına dikkat çektiği konuşmasında, bugün Gazze’de binlerce kadının ve çocuğun katledildiğini ifade ederek, yaşanan barbarlık karşısında bazı çevrelerin hala sessiz kaldığını söyledi.

Etkinliği düzenleyenleri kutlayan Töre, filmlerin büyük emeklerle hazırlandığına emin olduğunu da ifade etti.

GİKAD’dan yapılan açıklamaya göre etkinliğin açılış konuşmasını yapan Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz, projenin temel amacının Kıbrıs’ın dört bir yanındaki girişimci kadınları daha görünür kılmak, ekonomiye katkıda bulunan kadınların hikâyelerini paylaşmak ve onların ilham verici başarılarını toplumla buluşturmak olduğunu belirtti.

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise konuşmasında, kısa filmleri projesi ile savaş, göç ve ekonomik sıkıntılar karşısında özüne sahip çıkmış kadınları takdir etmeyi, kültürel ürünleri kayıt altına almayı ve adanın eşsiz doğası ile tarihi eserlerini ön plana çıkararak Kıbrıs’ı tanıtmayı hedeflediklerini aktardı. Kavuklu, Kıbrıs’ın Cevherleri kısa filmlerinin yurtdışı temsilciliklerinde kullanılmasına da karar verdiklerini kaydetti.

Proje yöneticisi, GİKAD kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu üyesi Didem Kaner de, adadaki çalışkan ve üreten kadınlarla tanıştığını, onların hikâyelerinden keyif aldığını, duygulandığını ve gurur duyduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar