Girne Kordonboyu'nda iki konserli gece

25 Eylül 2024

Güncelleme: 25 Eylül 2024

A
A

Girne Arkın Group Fest 24'te dün akşam iki konser düzenlendi. Ayrıca MÜZler Sanat Sempozyumu kapsamında, 12 sanatçının eserlerinden oluşan "Bir Dostluk Yolu" resim sergisinin açılışı yapıldı.

ZgotmplZ

"Girne Arkın Group Fest 24" kapsamında, Kordonboyu dün akşam iki etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Saat 19.00’da yaklaşık 25 kişiden oluşan Kyrenia International Choir ile başlayan gecede Türkçe ve İngilizce şarkılar dinleyicilere sunuldu.

Ardından saat 20.30’da Serdar Kavaz ve Orkestrası sahne aldı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Kavaz, Türkçe ve İngilizce popüler şarkıları ile keyifli anlar yaşattı.

"BİR DOSTLUK YOLU"

Diğer yandan, festival kapsamında hayat bulan 2'nci Uluslararası MÜZler Sanat Sempozyumu, "Bir Dostluk Yolu" isimli serginin açılışını gerçekleştirdi.

Dün akşam saat 19.00’da gerçekleştirilen sergi açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Girne Belediyesi Meclis Üyesi Ziya Egemen Sencer, katkılarından dolayı sanatçı Heidi Trautmann’a plaket takdiminde bulundu. 

25 yıllık bir serüveni kapsayan ve Heidi Trautmann tarafından kaleme alınan "Perşembe Sanatçıları – Bir Dostluk Yolu" isimli kitabın resme evrilmiş halini sanatseverlere sunan sergi, 24 Eylül - 27 Eylül tarihleri arasında Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde, 10.00 – 17.00 arasında ziyaret edilebilecek.

SERGİDE ESERLERİ YER ALAN SANATÇILAR

Gönen Atakol, Marylin Bosworth, Muriel Clutten, Christina Hessenberg, Anne Hughes, Hilary Jemal, Sue Monvid, Monika Ottow, Maxene Shailer, Heidi Trautmann, Christine Venediger, Tüneysel Yaylalı.

FESTİVALDE BU HAFTA

"Girne Arkın Group Fest 24" kapsamında 29 Eylül tarihine kadar her gün saat 10.00 – 21.00 saatlerinde, "Girne Belediyesi MÜZler Sanat Sempozyumu" Ramadan Cemil Meydanı’nda sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Festivalde bu akşam Ankara Devlet Tiyatroları’nın sahneye koyduğu Yüzyıllık Destan "Ateş" oyunu, saat 21.00’de Girne Amfitiyatro’da sahnelenecek.

26 Eylül Perşembe akşamı dünya çapında 60 milyon albüm satışıyla Latin müziğinin efsanevi grubu "Gipsy Kings by Andre Reyes", Girne Amfitiyatro’da sahne alacak.

27 Eylül Cuma akşamı Türkçe pop müziğin sevilen ismi "Zeynep Bastık" hit şarkılarıyla Girne Amfitiyatro sahnesinde olacak.

28 Eylül Cumartesi ise Kıbrıs Türk müziğinin efsane grubu "Sıla 4", "Sıla 4 ve Dostları 60'ıncı Yıl Efsane Şarkıları" ile haftayı kapatacak. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar