Mustafa Akıncı, Ziya Rızkı'yı anma törenlerine katıldı

27 Ekim 2024

A
A

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine büyük katkıları olan eski siyasetçi ve mücahit komutanı Ziya Rızkı, 30. ölüm yıl dönümünde anıldı. Törene bazı siyasilerle birlikte 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ailesi ve sevenleri katıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine büyük katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı, serdar ve spor adamı Ziya Rızkı, 30. ölüm yıl dönümünde törenlerle anıldı.

İlk tören, Ziya Rızkı Meydanı’ndaki büst önünde çelenk sunumu ve saygı duruşuyla başladı. İkinci tören ise Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda kabri başında gerçekleşti. Törene Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, milletvekilleri, TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve vakıf üyeleri, ailesi ve sevenleri katıldı.


Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ziya Rızkı’nın sosyal demokrat kimliği ve partiler üstü bir kişilik olduğunu, “değerler manzumesinin temsilcisi” olarak toplumda sevilen bir figür olduğunu vurguladı. Akıncı, Ziya Rızkı’nın barışa ve dürüstlüğe olan inancını anlatarak, hastalık döneminde bile Kıbrıs sorununun çözümüne duyduğu isteği aktardı.

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, Rızkı’nın halk arasında ayrım yapmadan hizmet ettiğini ve dürüstlük, adalet gibi evrensel değerlere sahip bir lider olarak hatırlandığını söyledi. Rızkı’nın bıraktığı bu değerleri yaşatmak için çaba göstereceklerini belirtti.


Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Rızkı gibi sembolik figürlerin genç nesillere tanıtılmasının önemini vurguladı. Ülkenin demografik yapısında yaşanan değişime dikkat çekerek, kültürel değerlere sahip çıkan bireylerin çoğalması gerektiğini ifade etti.


Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve CTP Milletvekili Ceyhun Birinci, Rızkı’nın halkına adanmış bir yaşam sürdüğünü ve adalet, dürüstlük gibi değerlere olan bağlılığının onun lider kişiliğini şekillendirdiğini belirtti. Ülkeyi yönetenlerin değerleri yıpratmasına atıfta bulunarak, Rızkı’nın ilkelerine bağlı kalarak bu değerleri yaşatacaklarını ifade etti.

Dr. Ayten Berkalp ve Esat Varoğlu da Ziya Rızkı ile ilgili anılarını paylaşarak onun halka hizmette sınır tanımayan ve dürüstlüğüyle hatırlanan bir lider olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar