Doğukan Ulaç'tan bir başarı daha

25 Ağustos 2024

A
A

Milli yüzücü Doğukan Ulaç, İstanbul Boğazı'nda Kıtalararası Yüzme Yarışması'nda genel klasmanda 2'nci, yaş kategorisinde ise şampiyon oldu.

ZgotmplZ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, İstanbul Boğazı'nda 78 farklı ülkeden 2 bin 836 yüzücünün katılımıyla, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması'nın 36'ncısı düzenlendi.

Yarışta Türkiye'yi temsil eden Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç da gösterdiği üstün performansla Genel Klasman’da ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

6,5 kilometre mesafedeki yarışma, Kanlıca İskelesin'den başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erdi.

Doğukan Ulaç, tüm sporcuların 2 saat içinde parkuru tamamlaması gereken yarışta, İstanbul Boğazı’ndan ilk çıkan isim olarak gurur yaşattı.

Bu yıl 36'ncı kez düzenlenen yarışmaya Türkiye'den Doğukan Ulaç’ın yanı sıra Osman Akkuş, Nermin Ulaç, Özgül Çetin, Hüseyin Çakır ve Boran Bora da katılarak İstanbul Boğazı'nın zorlu sularında mücadele ettiler.

Organizasyonda son iki yılın birincisi olan Doğukan Ulaç az süre farkıyla ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

25-29 YAŞ KATEGORİSİNDE ŞAMPİYON

KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu, sosyal medya hesabından çok az bir farkla genel klasman 2'ncisi olan Doğukan Ulaç'ı kutlayarak, "Emeği geçen ve destek olan herkese çok teşekkür ederiz." dedi.

Sapsızoğlu ayrıca, diğer paylaşımında da, Doğukan Ulaç'ın Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması 25 - 29 Yaş Kategorisi şampiyonu olduğunu duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar