Futbol okulu açılıyor: KKTC'deki genç yeteneklere Avrupa yolu aralanıyor

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

KKTC’de minik yetenek avına çıkan ve güçlü altyapı için kolları sıvayan Barış Özbek Futbol Okulu, bu hafta açılıyor.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Barış Özbek Futbol Okulu, bu hafta itibarıyla minik sporculara kapılarını açıyor.

Türkiye ve Almanya’daki futbol kültürlerini birleştirerek, çocuklara futbolun tekniklerini ve sporun disiplinini vermeyi amaçlayan Barış Özbek Futbol Okulu, futbol kariyerine adım atmak isteyen tüm çocukları bekliyor.

Lisanslı antrenörler eşliğinde Karaoğlanoğlu Spor Tesisleri’nde (Orhan Dural Stadı) hayata geçecek olan futbol okulunun antrenmanları her cumartesi ve pazar günü 16.00- 17.00 saatlerinde gerçekleşecek.

GÜÇLÜ ALTYAPI HEDEFİ...

İlk olarak 12-13 Ekim tarihlerindeki futbol kampı ile KKTC’de minik yetenek avına çıkan okulun kurucusu ve eski milli futbolcu, antrenör Barış Özbek, futbol okulu projesini, hedef ve beklentilerini MYK Haber’e anlattı.

Özbek, “Kıbrıs’ta iyi yetenekler var ama gittiğim birkaç maçta altyapının eksikliği fark ettim. Bu futbol okulunu kurma hedeflerim arasında çocuklara Avrupa düzeyinde teknik çalışmalarla iyi bir altyapı sağlamak ve iyileştirmek var. Onları profesyonel hayata da hazırlamak istiyoruz. Her anlamda eğitmek istiyoruz.” dedi.

Bir dönem Türkiye’de Galatasaray ve Trabzonspor’da top koşturan, eski Alman Milli Takımı futbolcularından olan Barış Özbek, UEFA B Lisansı ve UEFA B Lisansı sahibi bir antrenör. Kısa süre içerisinde Pro Lisans almak ve dünyaya açılma hedefinde.

İHTİYACA GÖRE TAKVİYE...

Bu okulda deneyimlerini birebir öğrencilerine aktaracak olan Özbek, “Futbol okulunu özel bir dershane gibi düşünmeniz gerekiyor. Bütün oyuncularımız kendi kulüplerinde oynayabilir. Burada da ekstra idman alabilir. Yaptığımız bu idmanlarla çocuğun kendisini geliştirebileceği alanları (çabukluk, teknik eksikliği gibi) tespit ediyoruz ve ardından ona göre çalışmalar yapıyoruz.” bilgilerini paylaştı.

KULÜPLERE ÇAĞRI...

Karaoğlanoğlu Spor Kulübü ile halihazırda anlaşmaları olduğunu ve başka kulüplerle çalışma isteğini de dile getiren Barış Özbek, “Yanımda çok iyi antrenörler var. Benim dışımda lisanlı antrenörler olacak. Galatasaray altyapısında, Almanya profesyonel liglerinde oynamış eski oyuncular bize katılacak. Çocuklara profesyonel antrenmanlar yaptıracaklar.” diye ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar