Girne Yarı Maratonu bu yıl eylülde

27 Ağustos 2024

Güncelleme: 28 Ağustos 2024

A
A

22 Eylül'de 5'incisi düzenlenecek "Pasha Group Girne Yarı Maratonu 2024"te üç ayrı koşu yapılacak.

ZgotmplZ

Girne Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği "Pasha Group Girne Yarı Maratonu 2024", 22 Eylül Pazar günü gerçekleşiyor.

Girne Belediyesi organizasyonunda ve Pasha Group’un ana sponsorluğunda hayat bulacak olan "Pasha Group Girne Yarı Maratonu 2024" basın toplantısı, bugün, tüm sponsorların katılımı ile Girne'de yapıldı.

Toplantıda; Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Pasha Group Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bilgiç, Kıbrıs Türk Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Derya Atamer, Girne Belediyesi Spor Birimi Sorumlusu Seran Kaşif birer konuşma yaptı.

EYLÜL AYINA PLANLANMA NEDENİ

Sözlerine, beşincisi düzenlenecek olan Girne Yarı Maratonu’nu bu yıl Eylül ayında yapma kararı aldıklarını açıklayarak başlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bunun ülkede gerçekleşen diğer maraton takvimi ile alakalı olduğuna dikkat çekti.

Böylesi uzun kilometre yarışlarında sporcuların belirli bir süre dinlenme ihtiyacı olduğuna değinen Şenkul, bu noktada gelen talepleri değerlendirmek durumunda kaldıklarını belirtti.

Diğer nedenin Antik Liman ve bağlantısı Kordonboyu’nun tam anlamı ile hazır olması olduğuna değinen Şenkul, son gerekçenin ise 40 gün süren ve oldukça yoğun bir takvimde gerçekleşecek Girne Arkın Group Fest24’ün olduğuna işaret etti.

Kültür ve sanatın yanı sıra sporun da Girne Arkın Group Fest24’ün bir parçası olduğuna vurgu yapan Şenkul, bu yıl takvimlemenin doğru sonuçlar vermesi ile Girne Yarı Maratonu'nun bundan sonrasındaki festival dönemlerinin de bir parçası olmasını temenni ettiklerinin altını çizdi. 

ŞENKUL: BU YIL İLKOKULLARA EK DERSLİK AMACIYLA YAPILIYOR

Geçen yıl gerçekleştirilen Girne Yarı Maratonu’nun sevimli dostlarımızın yararına yapıldığına dikkat çeken Şenkul, bu yıl ise Girne Belediyesi sınırları içerisindeki okullara bina yardımı amacı ile hayat bulacağını açıkladı. Pilot okulun, talebi ilk yapan okul olan Karaoğlanoğlu İlkokulu olduğuna değinen Şenkul, bütçe doğrultusunda ihtiyaçlı diğer okullara da destek verileceğini belirtti.

Sosyal sorumluluk projelerinin Girne’nin refahı anlamında çok büyük önem taşıdığına işaret eden Şenkul, bu bağlamda "Katkı koyan tüm sponsorlara teşekkürü borç biliyoruz" şeklinde konuştu.

Pasha Group Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bilgiç ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Girne Yarı Maratonu’na sponsor olduklarını ve Pasha Group olarak bu tür etkinliklere oldukça önem verdiklerini ifade etti.

KAŞİF: TOPLAM 435 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

Girne Belediyesi Spor Birimi Sorumlusu Seran Kaşif de, ilk yarışın 06.45’te 21 kilometre koşusu ile başlayacağını ve akabinde 07.00’da 10 kilometre ve 10.45’te ise 3 kilometre yarışının hayat bulacağını belirtti. 

21K (750 TL) ve 10K (500 TL) kayıtlarının şu an çevrimiçi olarak www.alivex.com adresinden yapılabileceğini belirten Kaşif, 3K (150 TL) kayıtlarının ise Girne Belediyesi, Girne Muhtarlıkları ve 22 Eylül günü yarış alanında yapılabileceğine dikkat çekti. 

Bu yıl 21K ve 10K kategorilerinde 9 yaş grubunun da yarışacağına açıklamasında yer veren Kaşif, yarışların çip sistemi ve hakem denetimi ile hayat bulacağını ve sonuçların anında açıklanacağını belirtti. 

Yarışların hemen ardından ödül töreninin gerçekleştirileceğini açıklayan Kaşif, geçtiğimiz yıldan farklı olarak genel yaş kategorileri için toplam 435 bin TL’lik para ödülünün de yer aldığını kaydetti. 

Sözlerinin sonunda Kaşif, Türkiye’de yer alan sporculardan da çok yoğun bir katılım talebi aldıklarını belirterek, bu büyük organizasyona katkı koyan herkese teşekkür etti. 

Kıbrıs Türk Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Derya Atamer de, federasyon olarak her yıl düzenlenen bu organizasyonlar ile genç atletlerin uluslararası platformlarda yarışmalarına olanak sağlandığına vurgu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar