7 kişi birden darp etti, zanlı avukatı "karşılıklı kavga" savunması yaptı

Kamalı Haber, 17 Ağustos 2024

A
A

Borç tahsili için 7 kişi bir olup, bir kişiyi alıkoyup darp etti. Zanlılardan biri yakalanırken, avukatı mahkemede "karşılıklı kavga" savunmasında bulundu.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “zorla insan kaçırma, alıkoyma, soygun, şiddet kullanma tehdidi ve ciddi darp” suçlarından tutuklanan C.D. bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Zanlı ile beraberindeki 6 kişinin, alacak-verecek meselesi yüzünden 37 yaşındaki A.Ö. 'yü (E) ciddi şekilde darp edip, arabasını çaldıkları belirtildi. 

Mahkemeye bilgi veren polis, olayın 13 Ağustos günü meydana geldiğini bildirdi. Buna göre, A.Ö. ile aralarında alacak verecek işi olan zanlı ve beraberindeki 6 kişi, müştekiyi Hamitköy’de faaliyet gösteren bir iş yerine çağırdı. Zanlılar, konuştukları sırada A.Ö.'yü ciddi bir şekilde darp etti. Ardından cebindeki LZ 157 plakalı aracın anahtarını aldıkları A.Ö.'yü zorla iş yerinin arka kısmında oto kaporta boya olarak kullanılan binaya götürerek, kapattı.

Polis, zanlı ve 6 kişinin, müştekiye “Erkeksen bu arabanın burada olduğunu git birine söyle.” diyerek ettiğini, daha sonra da arabaya bindirip Dörtyol bölgesinde bulunan bir petrol istasyonunun yanındaki durağa bırakıtlarını belirtti.

Polis, şikâyetin 16 Ağustos günü yapıldığını, zanlının tespit edilerek tutuklandığını, diğer 6 kişinin ise halen arandığını açıkladı.

Polis, alınacak birçok ifade, incelenmesi gereken birçok kamera görüntüsü ve aranmakta olan şahıslar olduğundan zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLI AVUKATINDAN "KARŞILIKLI KAVGA" SAVUNMASI

Zanlının avukatı ise olayın karşılıklı bir kavga olduğunu, müvekkilinin darp edildiğini, vücudunda yaralar olduğunu söyledi.

Mahkeme, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar