"Ailelerin hiç şüphesi olmasın, İsias davasının yakından takipçisiyiz"

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

Türkiye Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da görülmeye devam eden İsias davasını yakından takipçisi olmayı sürdürdüklerini belirterek, ailelere mesaj gönderdi.

ZgotmplZ
Geçtiğimiz aralık ayında KKTC'yi ziyaret eden Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazimağusa’da Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etmişti.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsias davasını yakından takip ettiklerini ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını kaydetti.

Tunç, Bartın'da bir otelde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla düzenlenen "Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazileri ile Buluşma Programı"nda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Deprem anında Türkiye'de bulunan Şampiyon Meleklerimizi Adıyaman'da kaybettik ve büyük bir acı yaşadık. 65 kişinin 35'i Kuzey Kıbrıs'tan gelen şampiyon meleklerimizdi. Şu anda devam eden bir yargılama süreci var. Bu yargılama sürecini de yakından takip ediyoruz. Sorumlular elbette hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır. Bundan hiç kimsenin, özellikle Şampiyon Meleklerimizin ailelerinin hiç şüphesi olmasın. Biz, davanın yakından takipçisiyiz."

6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

2 Ocak’ta Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan İsias Otel davasında 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Davanın 4’üncü duruşması 22 Ekim tarihinde görülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar