Akansoy: Federasyon tezinden vazgeçmeyiz

4 Eylül 2024

Güncelleme: 4 Eylül 2024

A
A

CTP Asım Akansoy, BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir çözüm gerektiğini savundu. Akansoy, Kıbrıs sorununun hem Türkiye’nin hem de dünya gündeminde olduğunu belirtti.

ZgotmplZ

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, üretimin hayat pahalılığıyla mücadelede kritik olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın en büyük sorunlarının plansızlık ve hükümetin beceriksizliği olduğunu söyledi. Eğitimde ve altyapıda ciddi sıkıntılar yaşandığını, Türkiye’nin ekonomi politikalarının Kıbrıs’a etkili olduğunu vurguladı. 

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kanal Sim’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu:

Akansoy, üretim olmadan hayat pahalılığıyla mücadele edilemeyeceğini belirtti ve ekonomik krizlerle başa çıkmak için üretime odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs’ın en büyük sorunlarının planlama eksikliği ve hükümetin beceriksizliği olduğunu savunan Akansoy, Kıbrıs sorununun Türkiye ve dünya gündeminde olduğunu ve çözüm için BM Güvenlik Konseyi kararlarının gerektiğini söyledi.

Okullar ve hastanelerde yapılan yapı testlerinin eksikliklerine değinen Akansoy, eğitimde büyük sıkıntılar olduğunu ve bazı okullarda konteynerlerin kullanıldığını dile getirdi.

Türkiye’nin ekonomi politikalarının Kıbrıs üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, Kıbrıs’ın ekonomik döngüsünün tamamen Türkiye’ye bağımlı olduğunu belirtti.

Federal çözümden vazgeçmeyeceklerini, bu çözümün BM Güvenlik Konseyi kararlarına dayandığını ve çözüm için siyasi irade gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin BRICS üyeliğinin avantajlar sağlayabileceğini, ancak BRICS’in AB’nin yerini alamayacağını söyledi.

Akansoy, ülkenin daha iyi yönetilebileceğini, yaşananlara layık olunmadığını ve Kıbrıslı Türklerin özne durumundan çıkarıldığını savundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar