Akansoy'dan Tatar'a sert sözler: Kıbrıslı Türkler tarihte bu kadar kötü temsil edilmedi!

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirilen kapalı meclis oturumuyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Akansoy, “Meclisteki ortamdan ben kendi adıma, bir Kıbrıslı Türk siyasetçi olarak utandım” dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirilen kapalı meclis oturumuyla ilgili “Meclisteki ortamdan ben kendi adıma, bir Kıbrıslı Türk siyasetçi olarak utandım” ifadelerini kullandı ve “Kıbrıslı Türkler tarihte bu kadar kötü temsil edilmedi. Kıbrıslı Türkleri daha da dünyadan koparma amacındalar” dedi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Akansoy, Kanal T’de katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA TEMEL DENGE KORUNDU"

Geçen hafta Kıbrıs’ın güneyinde gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili konuşan Akansoy, seçim sonuçlarının özellikle Almanya ve Fransa’da önemli etkiler doğurduğunu ve Fransa’da erken seçim kararı alındığını hatırlattı. Aşırı sağın yükselişinin ciddi endişelere sebebiyet verdiğini belirten Akansoy, temel dengenin korunduğunu ve AB’nin sürdürdüğü politikaların devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

"KIBRISLI TÜRKLER OLARAK İKİ KOLTUĞUMUZU İSTİYOR MUYUZ?"

Akansoy, Kıbrıs’ın güneyindeki AP seçimleri sonuçlarına da değinerek, seçimlerde farklı partilerden üç Kıbrıslı Türk’ün aday olduğunu ve Kıbrıslı Türklerin sandığa gitme oranının önceki seçimlere benzer olduğunu belirtti. Kıbrıslı Türklerin AP’de iki sandalye hakkı olduğunu vurgulayan Akansoy, “İki koltuğumuzu istiyor muyuz? İstiyorsak biz bunun için ne yaptık?” diyerek Kıbrıslı Türklerin haklarını savunmaları gerektiğini söyledi.

"MECLİSTEKİ ORTAMDAN UTANDIM"

Geçen pazartesi günü Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirilen kapalı meclis oturumuna dair sert eleştirilerde bulunan Akansoy, toplantıyı “verimsiz” ve “kötü” olarak nitelendirdi. Kıbrıslı Türklerin dünyadan koparılma amacında olduklarını belirten Akansoy, ülkenin en büyük sorununun siyasi irade ve demokrasi olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade etti.

"EL-SEN’İN TAVRI DOĞRUDUR"

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen), Ercan Havaalanı’nın elektrik borcunun ödenmemesi durumunda elektriklerini keseceği açıklamasına da değinen Akansoy, El-Sen’in tavrının doğru olduğunu belirtti. El-Sen’in mücadelesini sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Akansoy, hükümeti eleştirerek El-Sen’in yanında olduklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar