Arıklı, Ercan için "biz işimize baktık" dedi, Ercan'a sahip çıkma çağrısı yaptı

4 Temmuz 2024

A
A

Ercan'a kurulan Otomatik Meteoroloji Gözlem Sistemi bugün devreye girmesiyle ilgili basın toplantısında konuşan Bakan Arıklı, artık uluslararası havaalanlarında kullanılan sisteme sahip olduklarını belirterek, "Ercan'ı yıpratmayalım" çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Ercan Havalimanı'ndaki uçuş güvenliğiyle ilgili meteorolojik verilerin elde edilmesinde kullanılacak hava gözlem sistemleri bugün 12.00'de devreye girdi. Maliyeti 35 milyon TL olan sistemin kullanılmaya başlamasıyla, yıllardır Kategori 1 seviyesinde hizmet veren Ercan, Kategori 2 seviyesine yükseldi.

Meteorolojik hava gözlem sistemlerinin bugün devreye girmesiyle ilgili Ercan Havaalanı VİP’te basın toplantısı düzenlendi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı ile Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş'in konuşma yaptığı basın toplantısında, eğitime katılan Meteoroloji Dairesi’nden 40 personele sertifikaları da dağıtıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı burada yaptığı konuşmada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin bilgi ve görüşleri doğrultusunda açtıkları Ercan’da birtakım eksiklik ve sıkıntılar yaşandığını farkında olduklarını ifade ederek, mobil meteoroloji cihazının çalışmayacağıyla ilgili iddialarda bulunanlar olduğunu da hatırlattı.

“Onların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekti. Biz işimize baktık…” diyen Arıklı, bugüne kadar mobil meteoroloji cihazıyla idare edildiğini, şimdi de uluslararası havaalanlarında kullanılan meteoroloji cihazının sahibi olunduğunu vurguladı.

"SİYASİ GEREKÇELERLE BU HAVAALANINI DAHA FAZLA YIPRATMAYALIM”

Ercan'ın, şanına yakışır bir havaalanı olmaya devam edeceğini kaydeden Arıklı, "Bu havaalanı bizim havaalanımızdır, halkın malıdır. Netice itibarıyla yüklenici firma sürenin sonunda ceketini alıp gidecek ve bu devasa havaalanı bizim olacak, halkımızın olacak. Ercan’ı bu kadar ötekileştirmenin, itibarsızlaştırmanın, güvensiz olduğunu dünyaya ilan etmenin hiç kimseye faydası yok. Siyasi gerekçelerle bu havaalanını daha fazla yıpratmayalım.” ifadelerini kullandı.

Ercan bugün yapılacak olsa 1 milyar Dolara yakın kaynak yaratılması gerektiğini belirten Erhan Arıklı, “Cebimizden 5 kuruş para çıkmadan böyle bir havaalanının sahibi olduk ve ayda 100 milyon TL civarında gelirimiz var” diyerek, yüklenici firma ile problemleri bir kenara bırakıp, Ercan’a sahip çıkma çağrısı yaptı.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş de konuşmasında, bir süredir altyapı ve kurulum-montaj çalışmaları devam eden Ercan Havalimanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları (H-OMGİ) sisteminin kurulum, işletim, eğitim ve test süreçlerinin tamamlandığını söyledi. 

Güneş, H-OMGİ’nin havacılık için hayati önem arz eden rüzgar hızı, yönü ve bulut taban yüksekliği gibi bilgilerin gerçek zamanlı olarak takibini ve verilerin ilgili birimlere iletilmesini sağlayacağını ifade etti.

Güneş, bu faaliyetler kapsamında, geçen ay Meteoroloji Dairesi personeline, TC Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman ekiplerce üst atmosferi gözlem için kullanılan ve her gün sabaha karşı havaya atılan meteoroloji balonuyla ilgili eğitim verildiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar