Arıklı, hız tespit kamerası alımı için ret oyu veren CTP'yi eleştirdi

4 Temmuz 2024

A
A

Bakan Arıklı, trafikte kullanılacak kamera sisteminin yasa çıkmadan siparişinin verildiği gerekçesiyle projeye ret oyu veren CTP'yi eleştirdi. Arıklı, CTP'nin teşekkür edeceği yerde, Türkiye'ye ihale şartı koşulmasını istediğini belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi, dünkü 2'nci Olağanüstü Toplantısı'nda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile imzalanan Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesine Yönelik Uygulama Protokolü (Onay) Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşmesini gerçekleştirdi.

Oturumda, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, Türkiye ile imzalanan protokolün yeni kamera sistemleri kurulmasına yönelik olduğunu ifade etmiş, 40 yeni kameranın Türkiye’deki RADAR-SAN şirketinden, protokol Meclis’ten geçmeden sipariş edildiğini ve  protokole CTP olarak olumsuz oy vereceklerini belirtmişti.

ARIKLI: MALİYETİNİ TÜRKİYE KARŞILAYACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, Solyalı'ya cevaben, "maliyeti Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacak" olan projeye muhalefetin hayır diyebileceğini düşünmedikleri için işlemlerin başlatıldığını kaydetmişti.

Tasarı, dünkü oturumda 25 kabul ve 4 ret oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Erhan Arıklı, konuya ilişkin bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; sipariş edilen sistemin, cezaları anında telefonlara ve sınır kapılarındaki polis muhaceretin bilgisayarına aktaracağını ifade ederek, bunun için Türkiye'ye teşekkür etmek gerekirken, CTP'nin kameralar için ihaleye çıkılıp çıkılmadığını sorarak, protokole ret oyu veren CTP'yi eleştirdi.

ARIKLI: CTP, TEŞEKKÜR ETMEK YERİNE RET OYU VERDİ

Arıklı, paylaşımında şunları kaydetti:

"Düşünsenize, trafikte canlar kaybediyoruz. Kazaların en önemli sebebi ise “Aşırı Sürat”.

Türkiye ile “150 Yeni Hız Kamerası, Elektronik Kantar Sistemi ve Akıllı Kavşaklar Projesi” içeren bir protokol imzalıyorsunuz. 

Türkiye derhal sizin için Savunma Sanayiine bağlı çalışan Radar SAN’a 150 adet Kamera sipariş veriyor. Radar San, son derece gelişmiş bir yazılım yapacak. Öyle ki Kamera cezaları anında telefonlara ve sınır kapılarındaki polis muhaceretin bilgisayarına düşecek... 

Tanesi Türkiye'ye ortalama 40 bin avroya mal olacak bu kameralar için Türkiye'ye teşekkür etmek gerekirken, dün Mecliste CTP; “Kameraların sahibi kim olacak?", " Protokol Mecliste onayımızdan geçmeden Kameralar niye erken sipariş verildi?", "Kameralar için ihaleye çıkıldı mı?" (Biz protokolde Türkiye’ye, "ihale yapın. Öyle alalım" şartı koşacakmışız)

Ve CTP bu protokole Mecliste “Ret” oyu verdi iyi mi…"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar