"Bir daha asla yapmayacağım"

Kamalı Haber, 23 Ağustos 2024

A
A

Güney Kıbrıs'tan kendi kullanımı ve satmak için ayrı olarak yasaklı madde getiren KKTC'li, teminat şartıyla tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Metehan Kara Giriş Kapısı'ndan giriş yapmak isterken tasarrufunda uyuşturucu madde ile tespit edilerek, “kanunsuz uyuşturucu madde ithal, tasarruf” suçlaması ile tutuklanan zanlı A.K. teminat talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis memuru mahkemede, zanlının 17 Ağustos 2024 tarihinde saat 16.15’te Metehan Kara Giriş Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan zanlının şortunun cebinde yaklaşık 8 gram 845 miligram ağırlığında metamfetamine ve yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu maddeler bulunarak emare olarak alınıp, zanlının tutuklandığını aktardı. 

Zanlının itiraf nitelikli gönüllü ifadesinde hintkenevirini kullanımı için metamfetamini ise müşteri bulması durumunda satmak için aldığını itiraf ettiğini söyleyen polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, KKTC vatandaşı olan zanlının davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı ise ”Özür dilerim bir daha asla böyle bir şey yapamayacağım” dedi.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 600 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar