Çavuşoğlu: Belediyeler 7,5 TL aldığı suyu 4 katına satıyor

30 Nisan 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, belediyelere 7,5 TL’ye verilen suyun iyi yönetilmeyen belediyelerin yüzde 300-400 zamla satarak gelir kapısı olarak gördüğünü belirtti. Çavuşoğlu bu durumun eleştirilmesini istedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekilleri güncel konuşmalar yapıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise söz alarak, konuşma sırasına göre muhalefet vekillerine yanıt verdi.

CTP Milletvekili Derya’nın, “dünyanın en pahalı suyunu kullanıyoruz” sözünü garipsediğini ve üzüldüğünü dile getiren Çavuşoğlu, “En pahalı su olmayan sudur” dedi.

Adanın susuzluktan kurtulmasının teşekkürü hak ettiğini belirten Çavuşoğlu, suyun belediyelere 7.5 TL’ye verildiğine dikkat çekerek, iyi yönetilmeyen belediyelerin suyu gelir kapısı olarak görmesinin eleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

“BELEDİYENİN SATTIĞI SUDUR PAHALI OLAN”

Suyun Türkiye’den KKTC’ye gelmesinin maliyeti düşünüldüğünde suyun çok daha pahalı olması gerektiğini ancak suyun son zamla 7.5 TL olduğunu yineleyen Bakan Çavuşoğlu, “Belediyenin sattığı sudur pahalı olan… 7.5 TL’ye aldığı suyu yüzde 300-400 zamla satanları eleştirmek gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, “Tüketiciye ulaştığı fiyat pahalı olabilir ama bunun sebebi Türkiye’den gelen maliyeti değildir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar